Overtok scoringsrekorden alene

Luis Suarez er nå den mestcorende i Uruguays landslagshistorie etter at han han satte inn sitt 34. og 35. landslagsmål mot Tahiti. Uruguay og Spania lett videre til semifinalene i Confederations Cup.

Uruguay sparte flere av sine beste spillere fra start mot Tahiti i siste gruppespillskamp i Confederations Cup. Luis Suarez, Edinson Cavani og Diego Forlan var alle henvist til benken. Suarez ble byttet i det 69. minutt, på stillingen 6-0 til Uruguay. Liverpool-spissen fant veien til nettmaskene etter 13 minutter. I siste spilleminutt fastsatte han sluttresultatet til 8-0. Luis Suarez har nå 35 scoringer for Uruguay, og dermed den mestscorende spilleren i Uruguays landslagshistorie. Diego Forlan er den neste på listen med 34 scoringer.

Sebastian Coates spilte samtlige minutter i midtforsvaret mot Tahiti. Abel Hernandez (2, 24, 45+1, 67 str), Diego Perez (27) og Nicolas Lodeiro (61) scoret de øvrige målene.

Pepe Reina så fra innbytterbenken at Victor Valdes holdt buret rent i Spanias 3-0-seier mot Nigeria. Jordi Alba (3, 88) og Fernando Torres (62) sto for nettkjenningene.

Spania tok full poengpott i gruppe B, mens Uruguay havnet på 2.plass etter to seirer på tre kamper.

Uruguay møter Brasil i den første semifinalen på onsdag, mens Spania tar i mot Italia i den andre semifinalen torsdag. Begge kampene har avspark klokken 21.00 skandinavisk tid.