PFA hjelper Suarez

Luis Suarez har bedt om hjelp fra den engelske spillerforeningen (PFA) til å mekle i klausulstriden med Liverpool FC. Gordon Taylor i PFA bekrefter at det er rom for ulike tolkninger.

- Vi har blitt bedt om på forsøke å bidra til å rydde opp i situasjonen, og vi har prøvd å gjøre det, sier PFA-leder Gordon Taylor til Liverpool Echo.

- Disse utkjøpsklausulene har ikke sluttet å skape problemer. De kommer fortsatt til å gjøre det grunnet måten de er utarbeidet på. Han mener at beløpet på £40M, som er nevnt, vil gi ham rett til å gå dersom det er budet.

- Liverpool sier at det er minimumsbeløpet de vil vurdere å starte forhandlinger. Selvsagt ønsker de å beholde spilleren, såfremt de ikke kan erstatte spilleren med en som er god eller bedre, og det kommer ikke til å bli lett på så kort tid.

- Vi har tatt opp saken med Premier League. Utkjøpsklausuler bør være klarere formulert fordi jeg har ikke sett én som ikke har skapt problemer.

- Det er også opp til samtaler Luis hadde med manageren, og selvsagt har du eierne involvert.

- Det er ulike måter den kan bli tolket. Hvis det går til Premier League, vil det ta tid og vinduet vil da være lukket. Det er en kinkig situasjon, og vi forsøker å hjelpe.

- Spilleren har hatt en brokete fortid, men han er også en ekstremt god fotballspiller. Dette handler om en tolkning av en kontrakt.

- Du ønsker at kontrakter er rett frem og klare, men i denne saken er det ikke klart. Det er åpent for ulike tolkninger av juristene. Det handler til slutt om å komme til enighet.