Planlegger bud på £12M for Papadopoulos

Liverpool FC planlegger å legge inn et bud på £12M for Schalke-stopperen Kyriakos Papadopoulos.

Det er Liverpool Echo som melder at Anfield-klubben kommer til å legge inn et bud på £12M i håp om å sikre seg den greske landslagsspilleren. 21-åringen skal stå øverst på Liverpools ønskeliste når de jakter en erstatter for Jamie Carragher.

Papadopoulos gikk glipp av andre halvdel av Bundesliga-sesongen etter at han gjennomgikk en kneoperasjon i desember. Men han er nå skadefri igjen, og Liverpool er ikke bekymret for kneskaden på lang sikt.

Manchester City, Chelsea og Atletico Madrid har også blitt linket til den ruvende forsvarsspilleren, men Echo skriver at Liverpool akter å slå til raskt i håp om å vinne kampen om hans underskrift.

Papadopoulos beskrives som fysisk sterk, komfortabel med ballen og dominerende i lufta. Echo hevder at grekeren nå står foran Swansea-stopper Ashley Williams og Toby Alderweireld hos Ajax på Brendan Rodgers sin liste over stopperkandidater. Lokalavisen går så langt at de hevder at Liverpool ikke lenger er interesserte i Williams, på grunn av Swanseas prislapp på £12M for en spiller som fyller 29 år i august.

Echo tror derfor at Liverpool kommer til å satse mye på å knytte til seg Papadopoulos, samt at Manchester Citys Kolo Toure og Sporting Lisboas Tiago Ilori også kan være på vei inn for å styrke bredden i forsvaret. Toure er tilgjengelig på gratisovergang fra Manchester City når hans kontrakt løper ut i sommer. 32-åringen kommer antagelig til å holde samtaler med Anfield-klubben når han returnerer fra Manchester Citys tur til USA i neste uke.

Liverpool har også jaktet Ilori i flere måneder, og håpet lenge å sikre seg den 20 år gamle portugisiske ungdomslandslagsspilleren for så lite som £1.5M. Spillerens verdi har imidlertid steget etter at han spilte seg inn på Sportings førstelag mot slutten av sesongen. Echo tror imidlertid at et bud på £3M kan være nok til at et Sporting i pengenød selger forsvarsspilleren.

Echo skriver at Liverpool ser på Ilori som en kar for fremtiden, mens Anfield-klubben mener at Papadopoulos kan gå rett inn på førstealget.

Papadopoulos startet karrieren hos Svoronos Katerinis i sin hjemby, før han skrev under for Olympiakos i 2007. Han ble den yngste spilleren til å ha spilt i den greske toppdivisjonen da han debuterte bare 15 år gammel. Ferden gikk videre til Schalke for rundt £2M i 2010. Zenit St Petersburg fikk akseptert et bud på £16M for stopperen så sent som i august, men grekeren ønsket ikke å spille for den russiske klubben og skrev isteden under på en ny kontrakt med Schalke frem til 2016. Bundesliga-klubben skal imidlertid fortsatt være villige til å selge midtstopperen.