Positiv systemforandring

Brendan Rodgers lot Lucas være den eneste defensive midtbanespilleren mot West Bromwich. Med Steven Gerrard og Jordan Henderson lengre fremme på banen kunne Liverpool dominere kampen.

- Det er noe jeg bestandig har ønsket å gjøre. Når du spiller dette systemet (med tre midtstoppere og to spisser), så er det slik man må gjøre det, uttaler Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com.

 - Lucas var ute i forrige uke, mens Joe Allen ikke var frisk nok til å spille i den kontrollerende rollen, så vi måtte stille med det vi hadde.

- Når du har to kontrollerende og én spiller foran dem, så får man ikke dekket banen. Du kommer ikke godt nok ut. Når ballen skifter side, åpner du deg opp.

- Når dere ser på de kampene vi har spilt, har vi hatt ganske få skudd i mot. Men når du snur trekanten og spiller med én kontrollerende, dyttes de to andre midtbanespillerne lengre opp på banen, slik at de kan presse bedre. Så når ballen skifter side, er de i en posisjon til å presse igjen.

- Det er noe jeg alltid har visst, og alltid har ønsket å gjøre, men jeg kan bare håndtere spillerne jeg har tilgjengelig.

- Vi blir bedre. Vi har vunnet i år uten å spille flytende, men lørdag var trolig det beste vi har gjort.