Poteten Jordan Henderson

Brendan Rodgers berømmer allsidigheten og innstillingen til Jordan Henderson. 23-åringen kan få oppgaven med å vikariere for suspenderte Lucas mot Crystal Palace.

Lucas pådro seg allerede sitt femte gule kort i siste kamp mot Sunderland, og må sone en kamps karantene mot Crystal Palace til lørdag. Med Joe Allen fortsatt uaktuell går mange tips i retning av at Jordan Henderson flyttes inn sentralt for å danne et midtbanepar sammen med Steven Gerrard.

Brendan Rodgers roste i dag Lucas for hans taktiske kunnskaper, og uten at han ville avsløre hvilken erstatter han har i tankene berømmet han de samme egenskapene hos den anvendelige Jordan Henderson.

- Det sier seg selv at av og til vil vi mangle spillere, Daniel Agger spilte for eksempel ikke i den siste kampen, men tanken er da at du har en tropp hvor spillere er i stand til å komme inn å gjøre den samme jobben.

- Det er ingen tvil om at Lucas har startet sesongen bra. Han er en ærlig spiller, med stor innsats og som forstår hvordan vi ønsker å spille.

- Dette vil gi muligheten til noen andre. Forhåpentligvis vil det skje smertefritt og de kan komme inn å gjøre en god prestasjon. Det gjelder å sørge for at spillerne er klar over sitt taktiske ansvar. Vi har spillere på vei tilbake, som Joe Allen, som kan utfylle den rollen.

- Uansett hvem som kommer inn må forstå hva rollen innebærer; det kan være at vedkommende må begrense sitt spill en smule, siden du vil etterlate deg rom dersom du fritt beveger deg framover.

- Vår bevegelse og flyt i den offensive halvdelen av banen blir stadig bedre, men du må alltid sørge for at du har en taktisk disiplin. Det er noe vi arbeider med hver dag.

- Jeg er blitt så imponert over han siden jeg kom hit. Jordan har bare blitt bedre og bedre. Hans taktiske nivå er veldig bra, han er en type som hele tiden ønsker å bli bedre, kommenterte Rodgers videre da navnet Jordan Henderson ble nevnt.

- Hvis jeg ikke trodde han ville fungere i den rollen skikkelig, da ville jeg ikke ha benyttet ham der, fortsatte manageren om at Henderson sist har spilt høyre vingback.

- Mot slutten av forrige sesong var han kantspiller som kom inn fra venstre og bidro med scoringer. Han spilte sin første sesong her ute på høyresiden. Han har spilt vingback og som breddeholder med fire på midtbanen.

- Uansett hvor han spiller, du vil få hardt arbeid og en sterk innstilling fra ham. Jordan har kvalitet og han tillater aldri at nivået faller. Det at han er allsidig ser jeg heller på som noe positivt enn at han ikke får spille fast på et sted, jeg vet at han trives uansett hvor på banen han er.

- Han er en virkelig god, ung fotballspiller som stadig får en større forståelse for spillet. Det gjør at han er i stand til å spille i mange forskjellige posisjoner.