Prøver å overtale Suarez

Steven Gerrard gjør et forsøk på å få Luis Suarez til å ombestemme seg og bli på Merseyside. Han vil forstå det om uruguayaneren ønsker seg til Real Madrid eller Barcelona, men ikke en annen Premier League-klubb

 

Kaptein Steven Gerrard er klar på at Liverpool må gjøre alt de kan for å beholde fjorårets toppscorer.

 

- Jeg har pratet mye med Luis, og så klart prøver jeg å få ham til å bli. Vi får bare vente og se om jeg får det til. Det er vanskelig som lagkamerat, for du må vise respekt. Han er sin egen mann, og tar sine egne avgjørelser, men Luis vet hva jeg ønsker at han skal gjøre, det skal ingen bekymre seg over, sier Gerrard til Liverpool Echo.

 

- Han er den tredje beste spilleren i verden. Du har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som er på en annen planet, og så har du Suarez og Gareth Bale.

 

- Det er tøft å komme blant de fire beste, for du har Manchester City, Chelsea og Manchester United og kreftene de har for øyeblikket. Så har du oss, Tottenham og Arsenal som må slåss om å ta den siste plassen.

 

- Hvordan vi ligger an nå kommer an på hvilken avgjørelse Luis Suarez kommer til å ta de neste ukene. Dersom vi mister han blir utfordringen enda tøffere for Liverpool - så enkelt er det. Dersom vi får inn et par storsigneringer som vi behøver, og beholder Luis, si har jeg troen på at vi kan utfordre. Om vi kan holde på Luis er det vår beste signering denne sommeren.

 

Så langt er det bare Arsenal som har lagt inn bud på angriperen.

 

- Dersom han går til Arsenal, så gjør det sesongen vår vanskeligere. Det forsterker dem noe voldsomt, og de er våre rivaler for en topp fire-plassering. Fra klubbens syn gir det ikke mening i det hele tatt, uansett hvor mye penger som ligger på bordet.

 

- Luis ønsker Champions League-fotball, men det samme gjør jeg. Dersom han kom til å bli her i 12 måneder og vi klarte en topp fire-plassering, så er det ikke noe sted i verden hvor det er bedre å spille Champions League-fotball enn foran Anfield-publikummet.

 

- Bare gå rundt på treningsfeltet og se noen av sitatene fra toppspillere og toppmanagere fra verden rundt, når de prater om atmosfærer på en europacupkveld. En må helt klart ønske heller spille Champions League med Liverpool enn noen annen.

 

- Dersom han ville gå utenlands til Real Madrid eller Barcelona ville jeg forstått det. Han er søramerikaner, og fra familiens synspunkt så er det hvor de ønsker å være. Noen av toppspillerne jeg har spilt med, som Javier Mascherano og Xabi Alonso, drømte å spille for Real Madrid eller Barcelona.

 

- Dersom jeg var Luis ville jeg ha ventet på en av de to klubbene, for jeg synes han er god nok til å spille for dem begge.

 

Suarez kommer trolig til å spille i Gerrards testimonial mot Olympiakos på lørdag. Det blir første gang han spiller på Anfield siden kampen mot Chelsea i april.

 

- Jeg tror han vil få en god mottakelse, for supporterne vil vise ham hvor mye de ønsker at han skal bli. Du kan forstå frustrasjonen, for en vil ikke miste en slik spiller. Det er det samme som da de ikke ønsker å miste Fernando Torres. Det sårer dem veldig.

 

- Dersom Luis går til en annen klubb vil alle som er tilknyttet klubben bli såret, for han er en toppspiller, men dersom vi klarer å holde ham litt lenger, vil han fortsette å være den fenomenale spilleren han har vært helt siden han kom her.