Røde i viktige VM-kamper

Daniel Agger, Steven Gerrard og Martin Skrtel vil lede sine land i hva som kan være avgjørende VM-kamper på tirsdag. Skrtel og Slovakia ligger dårligst an, men midtstopperen har ikke gitt opp.

Armenia – Danmark, Slovakia – Bosnia og Ukraina – England er de aktuelle kampene for de som ønsker å følge Liverpools spillere i kvalifiseringskamper til VM i Brasil i morgen kveld. Både Danmark, Slovakia og England har mulighet til å gå videre til sluttspillet, men tap på tirsdag vil alvorlig svekke deres sjanser.

Danmark spiller i gruppe B og danskene har snublet seg noe gjennom kvalifiseringen med ni poeng på syv kamper. Positivt for Daniel Agger og hans menn er at bortsett fra den suverene og ubeseirede gruppeleder Italia er det ingen andre land som har skilt seg ut. Italia har 17 poeng, mens Bulgaria følger nærmest med ti, mens Tsjekkia og Armenia har i likhet med Danmark ni. Italia kan være direkte kvalifisert som gruppevinner med et positivt resultat mot Tsjekkia i morgen, og danskene møter nettopp italienerne og bunnlaget Malta i sine to siste kamper på eget gress. Agger har god mulighet til playoff gjennom 2.plass i gruppe, men har i så fall knapt råd til tap mot Armenia.

Håpet til Slovakia lever etter at de overraskende vant 1-0 borte mot Bosnia sist fredag. Bosnierne leder gruppe G sammen med Hellas på 16 poeng, mens Slovakia er nå oppe på 12 poeng. Fortsatt en outsider, selv til playoff, men Martin Skrtel og lagkameratene er verter for Bosnia i morgen og spiller også borte mot Hellas før det er slutt. Skrtel selv understreker at man ikke har gitt opp med tanke på sluttspill.

- Vi spilte virkelig bra mot en sterk motstander, kommenterer Martin til hjemmesiden til det slovakiske fotballforbundet, med tanke på seieren i Bosnia. – Vi ønsket å holde oss rolige så lenge som mulige og prøve å stjele et mål. Vi greide å holde buret rent som var helt avgjørende for oss. Alle spilte bra på fredag og vi gjorde hva treneren ønsket at vi skulle gjøre. Det er et godt resultat som gjør at ingen ting er tapt ennå, og selv om vi fortsatt har en vanskelig oppgave vil vi kjempe videre til siste kamp.

England leder gruppe H med 15 poeng, for Montenegro som har 15 med en kamp mer spilt, Ukraina med 14 og Polen som har ti poeng. Engelskmennene, hvor Steven Gerrard vil starte som kaptein og Raheem Sterling også er med i troppen, har full kontroll siden de møter de tre lagene bak seg i de tre siste kampene. Tap i Ukraina kan imidlertid bli skjebnesvangert i forhold til direkte kvalifisering da ukrainerne i så fall kan avgjøre selv hjemme mot Polen og mot slaktofferet San Marino i sine to siste kamper.