Rodgers bekrefter Reina-utlån

På dagens pressekonferanse i Thailand bekreftet Brendan Rodgers at Pepe Reina lånes ut til italienske Napoli for hele neste sesong.

– Det var selvfølgelig et vanskelig valg å ta, sier Rodgers.

Han fryktet i forrige sesong at det ville komme inn bud på spanjolen, som tidligere i år var ryktet å skulle bli Barcelonas nye sisteskanse, og derfor ble ny en målvakt hentet til Liverpool i begynnelsen sommeren.

– I forrige sesong fikk jeg, som manager, inntrykk av at vi var på vei til å få inn bud på Pepe, noe som sannsynligvis ville sørget for at han skulle forlate klubben.

Rodgers forteller at det derfor var viktig å tidlig starte søket etter en ny Liverpool-målvakt, ettersom det hele tiden har vært viktig å beskytte laget.

– Det gjorde at vi fant Simon Mignolet, som er «top class» – én av de beste unge målvaktene fra Europa, skryter Rodgers.

I begynnelsen av sommeren avklarte imidlertid Barcelona situasjonen med sin førstelagsmålvakt, Víctor Valdés, og de ble enige om at han blir hos katalanerne i én sesong til, før han reiser ut av landet. Dermed mistet de spanske seriemesterne noe av interessen for Reina.

– Det sørget for at vi da ble sittende med to veldige gode målvakter. Begge ville kjempet om å være førstevalget.

Men så dukket Napoli opp. De har tidligere Liverpool-manager Rafael Benítez – mannen som hentet Reina til Anfield for åtte år siden – i sjefsstolen nå, og i de siste ukene har det for hver dag blitt mer og mer klart hvor Reina ville stå i mål neste sesong. Tidligere denne uka takket 30-åringen via nettjenesten Twitter for støtten han har fått og bekreftet at han skulle forlate Liverpool.

– Da Pepe fikk denne muligheten, var det en løsning vi som fotballklubb følte det var best for ham å gripe, sier Rodgers.

– Som en godt voksen målvakt, trenger han å få spille. Det er en veldig viktig sesong for ham med verdensmesterskapet neste år. Det ville ikke tjent noens formål, verken klubben eller ham personlig, dersom han hadde gått glipp av det (som følge av lite spilletid).

– Det er bestemt at han nå drar til Napoli, og vi har fortsatt to veldige gode målvakter i klubben, forteller Rodgers, og han legger til at de skal vurdere alt igjen når låneavtalen med Serie A-klubben utløper neste sommer.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer? Prøv denne linken!