Rodgers: - Blir helt feil å gå til Arsenal

Brendan Rodgers mener en eventuell overgang til Arsenal vil helt feil valg for Luis Suarez. The Independent melder at Suarez vil hente hjelp fra Premier League for å løse hans klausulskonflikt med Liverpool.

Arsenal har fått et bud på £40M pluss £1 avslått for Luis Suarez. Budet skal ha aktivert en klausul i spillerens kontrakt. Liverpool og Suarez er uenige om hvordan klausulen skal tolkes. Ifølge The Independent ønsker spilleren og hans agent Pere Guardiola nå å hente inn juridisk hjelp fra Premier League til å se løse klausulskonflikten. Guardiola mener Liverpool har endret ståsted etter kontraktsigneringen i fjor sommer, og han hevder at et bud over £40M skal gi spilleren tillatelse til å forlate Anfield-klubben.

Brendan Rodgers mener Luis Suarez vil ta et feil karrierevalg ved eventuelt å signere for Arsenal.
- Jeg vet hva vi forsøker å bygge og utvikle. Så hvorfor skal du bytte Liverpool ut med Arsenal? uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg er ikke sikker på om det gir mening. Arsenal har sin egen vidunderlige historie, men Liverpool er en av de største klubbene i verden.

- Vi er ikke i Champions League, og vi har heller ikke vært der på en stund, men konkurransen har vokst. Vi må ta øke utfordringen nå.

- Vil det være feil av Luis å dra? 100%. Laget var bygget rundt Luis forrige sesong. Jeg foretok noen grep for å få laget til å jobbe på en måte som passet hans styrket. Det er ingen tilfeldighet at han hadde en stor sesong bortsett fra på slutten. Vi ville like å ham til å fortsette på neste fase.

Suarez forventes å spille mot Thailand på søndag.
- Det er vanskelig for Luis, jeg forstår det. Dersom en klubb ønsker deg, kan det være vanskelig. Jeg er imidlertid ikke sikker på at mange lag ville ha gjort det vi har gjort i de seneste par kampene. Jeg er sikker på at Luis har sett størrelsen og statusen på denne klubben på denne turen.

- Men dette er noe vi ikke ønsker skal pågå lenge. Dette er noe som ikke kan pågå lenge.

Brendan Rodgers ønsker ikke å kommentere hva som vil skje om Luis Suarez leverer inn en transfersøknad.
- Luis er under kontrakt, slik at jeg har ikke tenkt på det. Hvis en spiller forteller deg at han ønsker å dra, så må du se på det.

- Men dette er en situasjon vi kontrollerer fordi han har tre år igjen av sin kontrakt. Hvis ingenting forandres eller det ikke kommer inn et kraftig forbedret bud, så er han fortsatt Liverpool-spiller.

- Jeg vil si at eierne har vært meget strålende i denne prosessen. Styret og klubben har vist seg sterke. Dette er meget enkelt- vi ønsker ikke å selge en av våre beste spillerne. Vi skal fortsette å forbedre spillerstallen istedenfor å bryte den opp.