Rodgers foran United-kampen

Brendan Rodgers avholdt pressekonferanse på Melwood tidligere i dag, og kunne bekrefte at Daniel Sturridge er i troppen mot Manchester United.

Om Sturridge:
« Dere så hans hurtighet, styrke og trussel med ballen på de 55 minuttene (mot Mansfield). Han kommer til å være i troppen til helgen. Han kommer til å bli en fremragende spiller fremover.»

Om Liverpool v Manchester United:
«Dette er to av de største klubbene i verden, ikke bare i Storbritannia. De to klubbene er kjent verden over. Jeg har alltid kjent til Liverpool, men i løpet av denne korte tiden her, hvor jeg har vært av gårde på pre-season og sett hva som skjer rundt fotballklubben, har jeg innsett størrelsen på klubben. Det er historien som skaper en klubb. Vi kjemper for tiden om å bli bedre, men historien til denne klubben er utrolig. Begge klubbene er institusjoner. Folk vil avfeie det for tiden med tanke på standarden som ble oppnådd her på 70- og 80-tallet, men det stopper ikke klubben fra å være en av de største i verden, og en klubb mange spillere ønsker å spille for. Manchester United har vært dominerende i en rekke år, men dette er en fotballklubb som også dominerte i mange år. Det vi kjemper for hver dag er å komme tilbake på det nivået. Det er en lang, hard reise, men den må starte et sted, og i denne første perioden har jeg sett at det går fremover. Vi kan oppnå store ting. Vi er alle klare for utfordringer. Du forsvarer mer enn bare en fotballklubb i en kamp som dette. Liverpool er en by som er veldig lidenskapelig opptatt av fotball. Men det er også en fotballkamp, og vi har høy selvtillit på banen for tiden. Vi har vunnet syv av våre ni seneste kamper. Vi skal ta fatt på kampen med selvtillit og troen på at vi kan vinne. De seneste par månedene har motet til å spille vært der, og det er viktig. Når man møter en av sine rivaler borte, er det fantastisk å ha mot og tro på eget spill. Det er noe vi er ute etter å gjøre.»

Om Manchester Uniteds hjemmeform:
«De er trolig skuffet over antall mål de har sluppet inn på hjemmebane. Vi ser virkelig frem til det.»

Luis Suarez eller Robin van Persie?
«Hvilken respons jeg har til det spørsmålet? Jeg har allerede Suarez, så jeg ville ikke ha byttet, det er helt sikkert. Jeg kan bare kommentere ham. Jeg kan ikke kommentere hvem som er den beste fordi alle spissene tilfører ulike ting til spillet. Vi er velsignet som har en spiller som Luis Suarez. Han har båret klubben alene de første seks månedene av sesongen med tanke på at han har vært vår eneste spiss. Han har vært vår eneste friske og tilgjengelige angriper. Han gir alt hver dag. Hans motivasjon er på et høyt nivå hver dag på trening. Du kan ikke be om mer»

Om møtet med Manchester United:
«Vi håper at kampen kommer til å handle om fotball. I forrige møte var det to avgjørelser som gikk mot oss, og de kostet oss kampen – utvisningen, som var uheldig, og straffesparket vi fikk i mot. Vårt prestasjonsnivå var meget godt. Jeg er ikke bekymret for Liverpool-spillerne og deres mentalitet i kampen, og jeg er sikker på at det er heller ikke Alex med sine spillere. Det er en viktig kamp for begge lag. Du forventer lidenskap og oppofrelse. Du trenger mentalitet og ro for å sentre og spille ballen. Det kommer til å bli viktig.»

Om Gerrard:
«Steven Gerrard kom tilbake litt senere enn de fleste spillerne (i pre-season). Det tok litt tid for spillerne som var i EM for å komme i gang, og man må også respektere skifte av manager. Det er aldri lett. Over tid har vårt forhold blitt meget, meget bra. Han forstår ideene om hva vi forsøker å implementere. Hans kvalitet har aldri vært diskutabel. Folk dømmer ham ut ifra scoringer, og han har kanskje ikke scoret så mange som tidligere, men hans rolle og ansvar i dette unge laget er litt annerledes. Han har vist utrolig lederskap. Han er en vidunderlig kar. Alle dømmer ham ut ifra hva han gjør på banen, men han er også verdensklasse utenfor banen. Han er et vidunderlig menneske, og det er en fornøyelse å jobbe sammen med en slik spiller. For hver dag som går øker hans selvtillit og spillet forbedres, og det er ingen overraskelse (ni målgivende). Folk snakker ikke om det, de snakker om hans mål. Men hans jobb er å score mål, skape mål og lede laget. Av meg får han 10 av 10.»

Noe å rapportere fra transferfronten og utviklingen om Tom Ince?
 «Nei.»