Rodgers hyller Gerrard

Brendan Rodgers er full av beundring for Steven Gerrard. Midtbanespilleren er kun en scoring unna 100 Premier League-mål for Liverpool.

Og i midtuken nettet han for England i den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Polen.

- Det er bemerkelsesverdig egentlig. Dere så han også i kampen i midtuken, uttalte Brendan Rodgers på dagens pressekonferanse.

- Folk snakker om Steven som en stor kaptein og en stor leder, men folk glemmer at han fortsatt er en spiller i verdensklasse.

- Han har et stort talent. Han scoret trolig det som var et typisk Gerrard-mål her om dagen – han avanserte fremover med kraft og hurtighet, og da det så ut til at ballen var på vei vekk fra ham, nådde han den, fikk tåen på den og avsluttet flott.

- Det er noe jeg har vært fullstendig klar over siden jeg kom hit. Han er trolig den beste spilleren jeg noen gang har jobbet med. Kvaliteten han kan spille med når tempoet i kampen er meget høyt, er utrolig.

- Jeg er heldig nok til å ha jobbet med topp verdensklassespillere i Chelsea og noen utsøkte teknikere da jeg var i Swansea.

- Han er en utmerket person og en utmerket kaptein. England bør være beæret som har en slik representant på og utenfor banen.

- Jeg har sagt det tidligere, og jeg vil gjenta det – han tar vare på seg selv så bra, han er så profesjonell og han har fortsatt en rekke år igjen med gode opptredener.

- Han tenker bestandig på andre. Han er et fantastisk eksempel for spillerne der. Steven sier ikke så mye, men når han gjør det, lytter alle seniorspillerne og alle spillerne rundt ham.

- Han er en respektert figur. Det er ingen tvil om at han tar et reelt ansvar innen gruppen, og han tenker ikke bare på seg selv. Liverpool og England har dratt nytte av det.

Steven Gerrard vil nå få muligheten til å være kaptein for England i VM i Brasil neste sommer.

- På det nivået er det ingen tvil om at han har vært enestående i prestasjonene. Han har over 100 landskamper nå.

- Uansett hvor han spiller, så er han meget stolt. Jeg vet etter å ha jobbet tett med ham at han er meget stolt av å spille for landet sitt.

- Jeg tror han vet at neste år vil være hans siste sjanse. Jeg er sikker på at han kommer til å gi alt. Forhåpentligvis vil England reise dit med forventninger i gruppen, og så gå hen og blomstre.

- Jeg har i mange år synes at England har talent og tekniske spillere som taktisk kan delta i spillet på et høyt nivå. Det er bare om de har blitt bedt om eller oppmuntret til å gjøre.