Rodgers om troppen, rasisme og Zenit

Brendan Rodgers svarte på en rekke spørsmål fra journalister i St. Petersburg, blant annet om rasisme og Liverpools sjanser i Europa League.

Hvilket resultat ville du være fornøyd med etter den første kampen?

- Når du har et oppgjør over to kamper, så håper du å ligge bra an før du tar fatt på returkampen. Vi vet at det kommer til å bli en vanskelig kamp, ​​men et positivt resultat er hva vi ønsker foran returkampen. Det er den mest kritiske faktoren.

Har du noen gang spilt mot et lag der et betydelig antall supportere har sagt at de ikke ønsker svarte spillere på laget? Hvilket råd har du gitt spillerne dine om hva de skal gjøre hvis de blir utsatt for rasistiske tilrop?

- På det første spørsmålet er svaret nei. Det andre: Jeg har ikke snakket direkte med spillerne for øyeblikket. Vi har fortsatt noen møter igjen med spillerne. Jeg kommer med en hentydning til det fordi vi har spillere som kan bli påvirket, men vi er her for å spille fotball. Vi har et stort håp om at det vil bli en veldig bra fotballkamp, og alt som skjer utenfor banen kan bli tatt hånd om.

Liverpool er blant de sterkeste lagene [i turneringen], så hva er sjansene?

- Det er en turnering vi ønsker å gjøre det bra i - det er den siste cupen vi er involvert i. Vi vil ha en sterk tropp og et sterkt lag som skal spille i morgen kveld. Vi vet at motstanderen er russisk mester og har et meget sterkt lag, men vi ønsker å gå videre i turneringen.

På spørsmålet om rasisme i fotball, hvor viktig er det?

- Det er et sosialt problem, ikke bare et fotballproblem. I løpet av de seneste 20 årene i Storbritannia har det blitt gjort mye arbeid utenfor fotballen for å forhindre rasisme. Det er et sosialt aspekt ved livet der alle er like uansett rase, farge eller religion.

Brendan, vurderte du å la Glen Johnson, Andre eller Raheem bli igjen på Merseyside?

- Nei, jeg gjorde ikke det. Dette er unge spillere som har opplevd dette tidligere i livet. Vi skal inn på en idrettsarena, og forhåpentligvis for alle - innen fotball, UEFA, dommere, funksjonærer og oss alle – kan vi støtte enhver spiller som det kan påvirke. Jeg tenker ikke på det for mye fordi jeg vet at dette er spillere som ønsker å spille. Noen av dem er unge spillere som prøver å utvikle seg, og Glen er en svært erfaren landslagsspiller som har opplevd mye. Raheem har vært gjennom situasjoner som dette, men det er noe som vil forene oss veldig og gjøre oss til én gruppe.

Søndag har dere kamp mot Swansea. Selv om du har med en sterk tropp, vil du starte morgendagens kamp med noen av beste spillerne på benken?

- Mitt eneste hensyn er for i morgen, i dette øyeblikk. Vi har lagt ned mye arbeid i denne turneringen i første del av sesongen, og jeg hadde den i mine tanker. Dersom vi kvalifiserte oss, ville vi gjøre et godt forsøk på gjøre det bra i turneringen. Dette er den siste cupturneringen vi spiller i, og denne fotballklubben har vunnet den før. Vi har stor stolthet i å være en vinnende klubb i Liverpool, og det er noe vi ønsker å vurdere denne sesongen.

Hvordan sammenligner du den forrige russiske motstanderen Anzhi med Zenit?

- Det er to lag som har investert tungt i sine klubber. Zenit er nåværende vinner, og jeg synes treneren deres har gjort det veldig bra etter at han kom hit. Han har vært her i noen år, de har vunnet to titler på rad, de spiller en offensiv fotball,  4-4-3, og har fått angrepskvaliteter. Jeg vil si at de har en litt annen tilnærming enn Anzhi, men det er to lag som har gode spillere. Zenit kan være farlige. Vi vet det kommer til å bli et vanskelig lag, og Zenit er definitivt et lag som ønsker å spille god, offensiv fotball og presse høyt i banen. De har noen utmerkede spillere.

Kan dere ha en fordel av at Zenit ikke har spilt offisiell kamp på to måneder?

- Det er noe som kanskje ikke er til deres fordel, men de har spilt om lag fem kamper siden sesongen var ferdig i desember. De har spilt på treningsleir, og vi har vært der og sett kampene og dekket dem. Selv om det bare var treningskamper, var det viktig for oss å gjøre vårt arbeid, analysere motstanderen og se hvordan de ligger an med formen. Jeg tror ikke formen deres vil bli altfor påvirket, men det er ingen tvil om at de første par kampene når du har vært uten offisielle kamper, kan være vanskelige. Vi kan dra nytte av det.

Hva var grunnen til at Liverpool trente i Liverpool, og ikke i St. Petersburg? Var det de lave temperaturene?

- Vi fikk en indikasjon på at banen kunne være vanskelig å trene på på grunn av baneforholdene, men da vi forlot Liverpool i morges, var det trolig verre ettersom det var mer lik Russland enn Liverpool! Det har ikke påvirket forberedelsene, og vi trente godt i morges

Er Europa League en prioritet for deg?

- Ja, helt klart. Det har hele tiden vært en turnering som vi har ønsket å gjøre det bra i. Vi har gått ut av de hjemlige cupene - en tidlig i sesongen da vi benyttet et ungt lag og så foretok jeg endringer i FA-cupkampen som vi tapte. Dette er en viktig turnering for oss. Frem til sesongslutt, både i denne turneringen og i ligaen, ønsker vi å gi alt for at dette skal bli en vellykket sesong.

Du har snakket om hvor nært spillerne står. Hvis det kommer noe usmakelig fra tribunen, vi det føre dere enda tettere sammen?

- Jeg tror det. Ingen i livet ønsker å se noen havne i slike problemer. Vi håper dette blir en kamp der dommerne og UEFA kan ta hånd om det, for vi har to gode lag som skal spille en god fotballkamp. Dersom noe uheldig skjer, er det ingen tvil om at vi som gruppe og fotballklubb bestandig vil gjøre alt for å støtte spilleren eller spillerne det kan ha skjedd med.