Rodgers ønsker juniorene lykke til

Brendan Rodgers ønsker Liverpools juniorlag lykke til i kveldens semifinale i FA Youth Cup mot Chelsea.

Liverpool har ikke vunnet juniorcupen siden 2007, men har nå sjansen til å spille seg frem til en ny finale. På veien har de røde slått ut Swindon, Histon, Leeds og Hull.

- Jeg syntes laget var strålende i kvartfinaleseieren over Hull, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool FC Magazine.

- Modellen de spilte etter, måten de beholdt roen på, og kvalitetene de viste var gode, og de satte opp tempoet etter pause, slik at kvalitetene deres kom enda bedre frem. Like viktig var det at de var sterke defensivt. Det var fantastisk å se på. Vi har noen meget talentfulle juniorer som lover bra for fremtiden. Vi håper at at vi klarer å utvikle dem videre de kommende årene, slik at de forhåpentligvis finner veien til førstelaget, fortsetter Liverpool-manageren.

- Det er veldig viktig at unge spillere føler at det er håp i hengende snøre. Vi bruker mye tid på akademiet, og vi flyttet Rodolfo Borrell til en rolle som trenersjef, da han skjønner prinsippene vi forsøker å jobbe etter. Vi hentet også inn Alex Inglethorpe, som også skjønner modellen vi ønsker å jobbe etter.

- I tillegg handler det om å gi dem en innføring i våre verdier og vår etikk, slik at de unge spillerne forstår hvilke krav som settes til dem når de kommer inn på førstelaget. De unge spillerne som har kommet inn denne sesongen har vært fantastiske – Suso, Raheem Sterling, Andre Wisdom og unge Conor Coady som fikk en kamp i Europa League. Det har vært et produktivt år for disse.

- Jeg er meget godt fornøyd med utviklingen til de unge spillerne, men de må jobbe enda hardere for å bli flyttet opp til Melwood og få lov til å fortsette der.

Manageren er ikke så opptatt av å vinne trofeer med U18- og U21-lagene.

- FA Youth Cup er den eneste turneringen hvor vi virkelig er ute etter at laget skal gjøre det bra. For meg er resultatene i U21- og U18-ligaene nesten irrelevante, når vi snakker om rene sportslige resultater, fordi det er så mange ulike faktorer som påvirker kampresultatene.

- Jeg vil heller se 16- og 17-åringer spille på U18-laget enn at vi har et lag fult av 18-åringer som vinner ligaen, fordi dette til syvende og sist handler om å få spillere opp på førstelaget.

- Du trenger gode spillere og lag, men det er ikke verdens undergang om vi ikke vinner noe på disse alderstrinnene. Det som er viktig for meg er det som skjer fra uke til uke med U21- og U18-spillerne. Dette er unge spillere som får sjansen til å lære og til å utvikle seg. Jeg vil mye heller at det skjer, enn at laget vinner U21-serien uten å produsere førstelagsspillere.