Rodgers vil ha slutt på defensive blundere

Liverpool-manager Brendan Rodgers sier det ikke er mye som skal til for at de røde begynner å vinne på bortebane, og han forteller at selvtilliten i laget stadig vokser.

Hittil denne sesongen har Liverpool slått Manchester United, spilt uavgjort mot Everton og tapt for Arsenal. Med seier mot Tottenham vil Liverpool dermed allerede ha gjort det bedre mot storlagene – Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Everton – denne sesongen enn den forrige.

– Det er vanskelige kamper, sier Rodgers.

Svake borteresultater

Forrige sesong så nemlig 40-åringen sitt mannskap vinne kun én av totalt tolv ligakamper mot de seks klubbene, da de slo Tottenham 3–2. Jan Vertonghen, som er ute med skade denne runden, scoret begge målene for gjestene i november i fjor, mens Luis Suárez, Steven Gerrard og Stewart Downing nettet for vertene. Men den kampen var på hjemmebane.

– Vi elsker selvfølgelig å spille på Anfield, der vi har supporterne bak oss, sier Rodgers, vel vitende om at Liverpool allerede har vunnet flere kamper på hjemmebane denne sesongen enn i hele forrige sesong.

Nå møter de helrøde isteden opp til kamp i hovedstaden, der de liljehvite vant 2–1 i fjor. Og borte står det verre til med Anfield-klubben også denne sesongen. Forrige bortekamp endte med 1–3 mot nyopprykkede Hull City, og laget har ikke vunnet utenfor Anfield siden Luis Suárez’ comeback mot Sunderland i september.

– Selvtilliten øker

Rodgers tror imidlertid at det kun er et tidsspørsmål før Liverpool begynner å sanke poeng på bortebane.

– Du kan se at selvtilliten øker i hele laget, og det er et stort fremsteg for oss. Når du spiller på bortebane, er det tøffere, men tankegangen vår er uansett den samme.

– Vi går inn til hver kamp med et utgangspunkt i å spille bra, jobbe med ballen i laget – og jobbe enda hardere når vi ikke har den.

Manageren sier han alltid blir stilt spørsmål om hvorfor laget ikke fungerer på bortebane, men forteller at det er svært lite som har utgjort bortetap denne sesongen.

Vil ha slutt på enkle baklengsmål

– Vi trenger bare å luke vekk de personlige feilene, for det har ikke vært lag som har åpnet oss helt opp. Vi har isteden sluppet inn skuffende mål eller selvmål. Hvis vi klarer å stoppe med det, vet vi at vi har nok slagkraft fremover til å score mål selv.

– Jeg har tro på at vi kan vinne de kampene. Vi burde vunnet flere bortekamper i forrige sesong, så det er først og fremst der vi ønsker å se fremgang.

Men dersom det skal bli en realitet, må Liverpool stramme igjen de bakre rekkene. Laget fra Merseyside har faktisk holdt nullen i kun én av de siste tolv kampene.

– Vi har gjort for mange feil defensivt. Vi må gjøre noe med det. Det har kostet oss baklengsmål, og noen av dem har vært veldig enkle, la Rodgers til.

Han gjør pressen oppmerksom på forskjellen fra tidligere i sesongen. Liverpool startet med tre 1–0-seire på rad og ni av ni poeng.

– Da snakket folk om at vi scoret for lite, sier Rodgers.

– Nå som vi scorer mye, handler det om for få «clean sheets». I disse type kamper, hvor det alltid er jevnt, må vi sørge for å ikke gjøre feil.