Sakho lærer av konkurrentene

Mamadou Sakho (23) roser stopperkollegene Martin Skrtel, Daniel Agger og Kolo Touré.

 – Jeg kommer godt overens med dem alle, sier Sakho til Liverpools offisielle nettsted om stopperkollegene Daniel Agger, Martin Skrtel og Kolo Touré.

Franskmannen kom til Anfield på overgangsvinduets siste dag, og 23-åringen har levert noen imponerende forestillinger i Liverpool-drakten i høst.

Sikter mot Europa

– De er alle erfarne spillere, så jeg kan lære mye ved å jobbe sammen med dem. Som unggutt kan jeg nyte godt av rutinen deres, sier han.

Sakho har startet åtte Premier League-kamper siden overgangen fra fransk fotball, men stopperkjempen erkjenner at konkurransen om plassen er tøff.

Sjekk sesongstatistikken her!

– Spillerne må forberede seg og være klare til å hjelpe laget. Da kan vi returnere til Europacup-spill igjen.

Takker medspillerne

Etter seks år med Paris St. Germain i den franske ligaen, har Sakho følt overgangen fra fransk til engelsk fotball på kroppen denne høsten. Den tidligere PSG-spilleren mener han har taklet miljøskiftet godt.

– Engelsk fotball er raskere og mer fysisk, men jeg synes at det går fint å tilpasse seg. Alle spillerne har vært hjelpsomme. Det hjelper at Aly Cissokho og Kolo Touré er her, siden det begge snakker fransk, men alle de andre spillerne har hjulpet meg med å føle at jeg er en del av laget, forteller Sakho.

Forsvarsspilleren snakket knapt engelsk da han skrev under for Liverpool i september, men 23-åringen forteller at han stadig får bedre grep om språket.

– Jeg lærer hele tiden, men jeg sliter med scouse-aksenten. Når scousere snakker til meg, høres det ut som nederlandsk. De snakker veldig fort, så det er vanskelig for meg. Men Liverpool er en vennlig by, og både jeg og familien min trives her. Jeg er fornøyd, slår stopperen fast.

Scoret mot West Ham

Sakho ble kreditert sin første Liverpool-scoring da han mot West Ham kranglet et frispark fra Steven Gerrard over målstreken fra spiss vinkel. Hammers-forsvarer James Collins klarte bare nesten å rydde unna på streken, mens Sakhos stopperkollega Martin Skrtel også var involvert i situasjonen.

– I garderoben etter kampen, ante vi ikke hvem som hadde scoret. Jeg trodde den var over streken, men det er det samme for meg. Jeg sa til Skrtel at han kunne få scoringen. Det viktigste er at laget vinner. Først og fremst er jobben min å forsvare, men når jeg får sjansen til å score, vil jeg prøve så godt jeg kan.