Satser på egne talenter

Liverpool er en av klubbene i Premier League som satser hardest på å produsere egne spillere til førstelaget, og Liverpools nye U18-trener Neil Critchley er tiltenkt en sentral rolle i denne satsingen.

- Jeg har sett mye juniorfotball opp gjennom årene, og jeg mener at dette landet fortsatt utvikler mange gode spillere. Men mange stagnerer i 18-22 årsalderen fordi de ikke får sjansen til å spille nok kamper, sier Critchley til Liverpool Echo.

- Det jeg vet her i Liverpool er at dersom vi produserer spillere av god nok standard vil manageren sette dem inn på laget. Det er en motivasjonsfaktor for alle spillerne og staben som jobber her ved akademiet.

- Alle guttene er klar over at dersom du er god nok vil manageren gi deg muligheter. Det er ikke tilfelle i alle klubber, og spesielt i klubber der manageren er under press.

- Brendan har vist at han er modig nok til å benytte unge spillere. Dersom du vurderer hvilken klubb du skal sende 9-åringen din til for øyeblikket, vil Liverpool være et av de beste alternativene, mener Critchley.

- Brendan er veldig interessert i akademiet. Han var her i forrige uke, og han kjenner alle spillerne. Han har stor tiltro til ungdomssatsingen vår, og det gir oss en bedre mulighet enn de fleste til å få spillere opp på førstelaget.

- Jeg elsker å være her. Guttene er veldig lærevillige og jobber hardt. U18-laget er en talentfull gruppe, men de er ikke ferdig utviklede spillere. Det er min jobb å arbeide med dem både på og utenfor banen, for å utdanne dem og utvikle dem, og gjøre dem til best mulige spillere.