Satser på Sterling og Ibe fremfor kjøp av Atsu

Liverpool Echo melder at Liverpools interesse for Porto-vingen Christian Atsu har kjølnet. Brendan Rodgers kommer heller til å satse på å utvikle Raheem Sterling og Jordon Ibe.

Christian Atsu var på Liverpools liste over potensielle transfermål i sommer, men etter innledende samtaler med Porto har de røde bestemt seg for ikke å presse på for en overgang. Istedenfor å bruke £3M på en kantspiller som vil stå uten kontrakt neste sommer, vil Brendan Rodgers sette sin lit til de unge talentene han allerede har til disposisjon.

Raheem Sterling er nå helt restituert etter lårskaden som satte ham ut av spill fra mars. 18-åringen har jobbet utrettelig med rehabiliteringen i sommer og har imponert klubbens støtteapparat siden hans retur til Melwood. Liverpool tror at Sterling kan gjenfinne formen han viste på begynnelsen av forrige sesong. Da fikk kantspilleren sin A-landslagsdebut for England og ble belønnet med ny kontrakt.

En rekke klubber ønsker å hente Sterling på lån, men Liverpool har ingen planer om å la ham gå. Brendan Rodgers forventer at spilleren får en stor rolle for de røde i 2013/14.

Jordon Ibe er en annen kantspiller manageren er klar til å benytte kommende sesong. 17-åringen fikk sin førstelagsdebut mot QPR i ligaavslutning og bidro med assist til Philippe Coutinhos vinnermål.

En rekke av Liverpools unge spillere kan komme til å bli lånt ut. Ingen avgjørelse har ennå blitt tatt, men Suso og Andre Wisdom er blant spillerne som sannsynligvis kommer til å få begrensede førstelagsmuligheter. Et utlån vil derfor være en verdifull erfaring.