Scouse Reds beholdt bøtta

I dagens veldedighetskamp mellom «Scouse Reds» og «Norwegian Wools» på Liverpool County FA Stadium, Walton Hall Park, vant hjemmelaget enkelt 8-0 (4-0) og kunne dermed beholde bøtta fra 2009, da den første kampene mellom lagene ble spilt.

Kampen ble arrangert av Jason Morland, Phil Belger og Olav Rosvold for å minnes Anne Williams sin utrettelige kamp for sin sønn og Hillsborough-saken – samt å samle inn penger til Queenscourt Hospice som gav Anne pleie og omsorg i sykdomsperioden.



I 2009 vant scouserne 3-1 og det ble samlet inn £4500 til Anne Williams sin organisasjon «Hope for Hillsborough». Olav sa etter kampslutt at de ligger an til å samle inn minst like mye penger denne gangen. Kanskje litt mer.

- I kveld samles vi på Liverpool Taxi Drivers Sports & Social Club i Walton Hall Avenue, hvor det vil bli en pengeinnsamling ved hjelp av auksjon og lotteri. Det er bare å møte opp hvis du er i byen, og ta med det du har igjen av kontanter, smiler Rosvold og forteller at de har mange attraktive signerte effekter både av Liverpool-spillere og Rafa Benitez.

Det vil blant annet bli musikalsk underholdning levert av lovende Liverpool-musikere fra bandet The Cheap Thrills og soloartisten Dominic Dunn.

Det norske laget hadde kombinert gårsdagens kamp på Anfield med en liten treningsleir på Merseyside de siste dagene – typisk engelsk team bonding – men lyktes ikke nevneverdig med å omsette gode forberedelser til resultater på banen. Hjemmelaget var best fra start til slutt, og vant uforskammet enkelt til tross for gjestenes harde treningsregime de siste ukene. Anført av Carlos Navarro, søskenbarnet til Alan Navarro, knuste de nordmennenes håp om revansje med å score fire mål på 22 minutter og fortsatte og presse igjennom andre omgang.

- Målene var vanskelige å forsvare seg mot, sa keeper Magne Thoresen i en kort kommentar etter kampen. De hadde flere gode avsluttere med erfaring fra spill på høyt nivå. I tillegg pådro begge essene våre på topp, Tage Herstad og Kjetil Rosvold, strekkskade og måtte forlate banen.

Scouse Reds stilte i all rettferdighet med et meget sterkt lag. Nordmennene forsvarte seg godt utover andre omgang, men det stoppet likevel ikke før på 8-0. Olav Rosvold var til tross for tapet godt fornøyd med spill og innsats.

- Det er vanskelig å bli sint på denne gjengen som virkelig har tatt oppgavene alvorlig og forberedt seg på best mulig måte. Nå skal de endelig få lov til å ta en velfortjent pint. Kampen var jo bare moro, det viktigste er naturligvis å hedre Anne Williams sitt minne og samle inn penger.

- Hun var et fantastisk menneske og en stor inspirasjon i måten hun kjempet for sin sønn og saken på. Det er en ære å få lov å hedre henne på denne måten, avslutter primos motor Rosvold.



Norwegian Wools stilte med følgende tropp:
Mikkel Treskjær, Marius Engerbakk (kaptein), Odd Arve Gulliksen, Anders Halse, Tage Herstad, Kjetil Myrvang, Stig Myrvang, Kjetil Rosvold, Olav Rosvold, Odd Johannes Sætre, Per Rune Smedstad, Øyvind Stengrundet, Magne Thoresen, Kenneth Valdersnes, Bent Sæverud.

Troppen til "Scouse Reds":
Sean Lake, Terry Mckay, Bob Caldwell, Carlos Navarro (captain), Chris Shewell, Scott Wells, John Lawless, Dave Bates, Kevin Dickinson, John Terry, Graham Hughes, Francis Stanton, Sam Reeves, Gary Flood, Jackson Disley, Dan Kay.