Seks debutanter fra akademiet

Frank McParland sier det er fenomenalt at seks spillere fra Liverpools akademi har debutert på førstelaget denne sesongen, og han forventer at flere lokale gutter vil etterfølge Jamie Carragher.

Direktøren på akademiet, Frank McParland, sier i sin spalte på Liverpools hjemmeside at man i Jamie Carragher mister det ultimate forbilde for unge spillere i klubben. Han tror imidlertid det er talenter, også lokale gutter, på akademiet, som snart kan spille seg inn på førstelaget. Det at Conor Coady, Suso, Andre Wisdom, Adam Morgan, Samed Yesil og Jerome Sinclair denne sesongen har debutert for Liverpool gjør at det har vært et stolt år for de som styrer Liverpools junioravdeling.

«Det skulle være unødvendig å si det, men Jamie Carragher er et skinnende eksempel for alle unge spillere som kommer til vårt akademi. Det engasjementet han har vist i denne klubben, hvor mye han elsker denne klubben og hva han har oppnådd som spiller bør inspirere hver eneste ung gutt som ønsker å få suksess innen fotballen. Du vil aldri se at Carra gir noe mindre enn 100 prosent, og du kan aldri forlange noe mer.

«Det var virkelig interessant å høre sjefen (Brendan Rodgers) si at selv noen dager før hans aller siste kamp arbeidet Carra like hardt i treningssalen som om det skulle vært hans debut. Jeg kan ikke tenke meg noen bedre rollemodell.

«Vi har alltid sagt her på akademiet at vi gjerne vil ha inn lokale gutter, slik som Carra, og bringe dem fram til førstelaget. Vi har noen virkelig talentfulle spillere, som vi har hatt siden de var fem eller seks år, og jeg er sikker på at vi i løpet av de neste par årene vil få se noen av dem på førstelaget.

«Når jeg ser tilbake på det siste året på akademiet, blir jeg veldig stolt over å se hvilket antall debuter som vi har hatt på førstelaget. Fra vårt ståsted har det vært virkelig fenomenalt.

«Helt nylig hadde vi Conor Coady, som fikk sin ligadebut mot Fulham sist helg. Vi har hatt Suso og Andre Wisdom som debuterte på førstelaget tidlig i sesongen. Adam Morgan startet mot Hearts i Europa League og Samed Yestil startet i ligacupen mot Swansea. Jerome Sinclair ble til og med den yngste spilleren i klubbens historie da han kom innpå mot West Brom på The Hawthorns.

«Totalt har det vært seks debuter denne sesongen.

«Vi må heller ikke glemme at med høydepunkter følger også mørkere stunder. Da Stephen Packer, en av våre spillere på U9-laget, gikk bort i november 2012 etter å ha kjempet en modig kamp mot kreften, gjorde det at hele klubben ble stående stille i sjokk og sorg. Det var en så tragisk hendelse for alle på akademiet og det synes virkelig å bringe folk nærmere hverandre.»