Seks hjemmekamper på 18 sesonger

Hjemmekamp i serieåpningen hører til sjeldenhetene. Når Liverpool serieåpner mot Stoke i ettermiddag er det bare sjette gang på 18 sesonger at de røde åpner med hjemmekamp.

Liverpool har vunnet 10 av sine 21 åpningskamper i Premier League, og har tapt fire. De to siste gangene de røde har hatt hjemmekamp i seriepremieren har de spilt uavgjort 1-1 – mot Arsenal i 2010 og Sunderland i 2011.

Liverpool har tapt bare fem av sine siste 37 åpningskamper, men har ikke vunnet noen av de siste fire. Siste seier i en åpningskamp var 1-0 over Sunderland i 2008 takket være en sen scoring av Fernando Torres.

Liverpool har ikke tapt seriepremieren to år på rad siden 1951. Anfield-klubben har møtt Stoke i åpningskampen fem ganger. Det har endt med tre seire (i de tre siste kampene) og et tap. Man må tilbake til 1899 for å finne sist Stoke slo Liverpool i en åpningskamp. Den gangen vant Stoke 3-2 på hjemmebane.

Steve Heighway gjorde kampens eneste mål sist lagene møttes i en åpningskamp – på Anfield i august 1973.

Steven Gerrard mangler to mål på å bli den tolvte spilleren til å gjøre 100 ligamål for Liverpool. Liverpool trenger også to mål for å ha gjort 100 mål i alle turneringer under Brendan Rodgers sin ledelse.

Liverpool har aldri tapt en toppseriekamp mot Stoke på Anfield. De har vunnet 39 og spilt uavgjort i 11 av de 50 toppseriekampene på Anfield.

I alle turneringer har Liverpool vunnet 49, spilt uavgjort i 13 og tapt tre på hjemmebane mot Stoke i løpet av 65 kamper.

Liverpool har gjort mål i 32 av sine 36 siste hjemmekamper mot Stoke i liga og cuper.

Stoke har aldri gjort et Premier League-mål på Anfield. Lagene har aldri spilt tre målløse kamper på rad mot hverandre på Anfield. Det kan skje i dag.

Kilde: Liverpoolfc.com