Ser mot derbyet

Brendan Rodgers retter øynene mot derbyet om 12 dager, og sier at laget hans går til kampen med stor selvtillit. Skryter av Luis Suarez sin arbeidsmoral.

Naboen på andre siden av Stanley Park har tatt 20 poeng fra sine første 11 ligakamper, og er med det bare tre poeng bak Liverpool på tabellen. Alt ligger til rette for en tøff kamp når lagene møtes på Goodison Park om 12 dager.

 

- Nå er fokuset vårt rett på neste kamp. Det er landskamper, så vi håper at alle spillerne kommer tilbake friske og klare. Jeg likte kampene forrige sesong, og vi burde vunnet oppgjøret der, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

 

Manageren pratet med klubbens offisielle nettsted etter seieren mot Fulham på lørdag.

 

- Forhåpentligvis kan vi ta med oss selvtillit fra dagens prestasjon og syv seire av 11 mulige i sesongstarten. Det gir oss stor selvtillit foran kampen.

 

- Jeg er ikke en trener, og vi er ikke et lag, som liker å ligge dypt og vente på kampen. Det er nøkkelen for oss. Det er viktig at du tar initiativet og ønsker ballen. Vår apetetit for ballen var viktig, fordi disse kampene kan være vanskelige.

 

- Dersom du ikke presser og jobber bra, så kan du sitte og gi bort for mye rom - men vi stengte rommet bra med de to på topp som presset. Midtbanen som kollektiv var glimrende. Vi holdt nullen, noe som også var viktig. Vi fortjente seieren, scoret fire veldig gode mål, og kunne ha scoret flere. Innstillingen til spillerne var strålende.

 

- Vi visste at vi ikke spilte så bra som vi ville ha ønsket mot Arsenal, men vi jobbet hardt. De er et av formlagene i Europa for øyeblikket. Vi tapte kampen, men hadde likevel sjanser. Det var viktig for oss å ta de tre poengene mot Fulham, og vi gjorde det med en stor lagseier. Vi har vist en stigende form. Da jeg først kom hit, var dette kjent som et tøft sted for å få et resultat. Nå må du gi spillerne skryt for at innstillingen er at vi dreper kamper som denne.

 

- Du får en følelse av at vi vet hva vi må gjøre, og dersom vi gjør det så vinner vi kampen. Det er ikke arroganse, det er bare fotballkvaliteten og mentaliteten til laget. Disse kampene kan være tøffe, men vi spilte veldig bra og tok de tre poengene.

 

Luis Suarez scoret to av målene i 4-0 seieren.

 

- Han er helt der oppe, fordi han er en av de beste angriperne i verden. Vi kjenner alle til hans kvaliteter. For meg er hans største styrke viljen og innstillingen om å gjøre jobben for laget hver eneste uke. Det var et eksempel der han jaktet tilbake etter en corner, og det er veldig viktig for oss for å lykkes. Vårt kjennetegn for laget er hardt arbeid, og det er også Luis sin viktigste egenskap, noe som er flott å se.