Shankly på frimerke

Tidligere Liverpool-manager Bill Shankly er blitt æret med et eget frimerke i Storbritannia.

Shankly er blitt æret som en sann «Great Briton» ved å få sitt eget frimerke. Managerlegenden er en av 10 berømtheter som har fått sitt eget frimerke i en ny frimerkeserie i Storbritannia.

«Great Britons»-frimerkene gjør ære på noen av øyrikets mest berømte personer. De blir lagt ut for salg i dag. Shankly ville fylt 100 år i september, om han fortsatt var i live, og personene som det gjøres ære på i form av disse frimerkene har alle det til felles at de ville hatt jubileum dette året. På frimerkene finner vi folk som har gjort seg bemerket både innen sport, journalistikk, musikk, politikk og kunst.

- Vi er henrykt over å kunne gjøre ære på noen de største menneskene i Storbriannias historie i vår siste frimerkeserie, uttaler Andrew Hammond i Royal Mail Stamps til The Huddersfield Daily Examiner.

- Vi håper at disse frimerkene skal fungere som en varig hyllest og et varig minne om disse mennsekene, og oppfordrer alle til å huske deres betydelige bidrag til det britiske samfunnet, legger han til.

Shankly vant ligaen tre ganger, FA-cupen to ganger og UEFA-cupen en gang med Liverpool.

De ni andre som fikk sitt eget frimerke i dag er:

Norman Parkinson – fotograf
Vivian Leigh – skuespillerinne
Peter Cushing – skuespiller
David Lloyd George – britisk statsminister
Elisabeth David – kokkelærer og forfatter
John Archer – fotograf
Benjamin Britten – klassisk komponist
Mary Leakey – arkeolog og antropolog
Richard Dimbleby - TV-kringkaster