Sikter inn midtstopper

Liverpool er linket til flere midtstoppere når en har gått inn i siste uka av dette transfervinduet. Det går mot utlånsavtaler for Jon Flanagan og Joao Carlos Teixeira.

Mamadou Sakho (23), Toby Alderweireld (24) og Tiago Ilori (20) er i dag alle linket til en mulig overgang til Liverpool. Man har i hele sommer regnet med at Liverpool var i markedet for en midtstopper, noe som ikke har blitt mindre aktuelt etter at Kolo Toure er blitt skadet og Sebastian Coates også er satt på sidelinjen over lang tid. En har riktignok Martin Skrtel i bakhånd, men det har skint igjennom at det er en type som ikke nyter full tillit hos Brendan Rodgers og at manageren hadde som et av sine transfermål i sommer å hente inn et førstevalg ved siden av Daniel Agger.

De fleste opplysningene kommer fra Frankrike, Nederland og Portugal, da man på Anfield nå synes å holde sine kort tettere til brystet enn hva tilfellet har vært tidligere i sommer.

Den kraftfulle Sakho hos Paris Saint-Germain vil være det største navnet, som vi være dyrest, mest etterspurt og trolig vanskeligst å få tak på.

Alderweireld er en spiller som er satt i forbindelse med Liverpool tidligere, men i likhet med lagkameraten Christian Eriksen hos Ajax virket interessen fra Anfield å kjølne. En høyreist type mer lik Daniel Agger virket han å være et stykke med på ønskelisten til Brendan Rodgers. Nå hevdes det i Amsterdam at Liverpool likevel har begynt å forhandle om et mulig kjøp.

Tiago Ilori vokste opp i England, men med portugisisk mor har han startet en karriere hos Sporting i Lisboa. Høyreist og med bra fart, spilte han for Portugal under VM for U20 landslag i sommer. Dog uten å imponere veldig og en vil bli overrasket om han allerede skulle være klar for spill i Premier League. Liverpool har tidligere takket nei som følge av et for høyt prisforlangende fra Sporting, men dersom klubbene skulle bli enig om beløp virker veien å være klar for en overgang.

Ilori vil være en mann for fremtiden, og røde fans vil håpe at minst en av Sakho og Alderweireld kan sikres innen transfervinduet stenges natt til tirsdag.

Jon Flanagan har bekreftet overfor liverpool.no at han søker en utlånsavtale. – Jeg ønsker å få spilletid gjennom et utlån, bekreftet Flanno. – Aller helst i Premier League, men hvis ikke vil det være aktuelt med Championship.

Etter det vi forstår arbeides det også med en utlånsavtale for Joao Carlos Teixeira.