Slår tilbake mot Gerrard-kritikk

Brendan Rodgers tar Steven Gerrard i forsvar etter at Alex Ferguson i sin nye bok konkluderer med at Liverpool-kapteinen ikke er en spiller av ypperste kaliber.

Den tidligere Manchester United-manageren har fått mye oppmerksomhet for sin nye biografi denne uken, der han blant annet vier et helt kapittel til å sverte Liverpool FC. Her uttaler han seg negativt både om Rafael Benitez, Kenny Dalglish og Steven Gerrard. I tillegg benytter Ferguson boken til å kritisere egne spillere som David Beckham, Roy Keane og Wayne Rooney. Nå får imidlertid fotballpensjonisten svar på tiltale av Liverpool-manager Rodgers.

- Alle som har vært involvert i fotball vet at det er en uskreven regel at det som skjer bak lukkede dører i garderoben er noe man skal slippe å bli konfrontert med igjen, uttaler Rodgers til TalkSport angående Fergusons kritikk av egne spillere.

- Dette er veldig viktig. Ethvert menneske ønsker å være sikker på at man kan snakke åpent og ærlig, uten at det blir repetert i andre sammenhenger. Det er noe som har blitt mer vanskelig i disse dager. I tidligere tider følte man at man kunne si det man hadde på hjertet, og være åpen og ærlig med folk, og likevel være sikker på at det ble holdt innen garderboen, og at man kom seg videre.

- Med tiden har vi fått sosiale medier og teknologi som gjør dette litt mer vanskelig. Men man skulle tro at litt av verdigrunnlaget og etikken fra den gamle skolen fortsatt satt i veggene, og at man kunne ta til seg kritikk og likevel la det bli innen husets fire vegger, og at man kunne gå videre.

Fergusons påstand om at Gerrard ikke er en spiller av ypperste merke klarer ikke Rodgers å ta helt seriøst.

- Alle som har hørt denne påstanden vil trolig hevde at dette er skivebom. Jeg har fulgt Steven over mange år og har sett at han er en toppspiller, men det er først når du kommer til klubben og jobber med mannen at du skjønner hvor profesjonell han er til daglig, og det er først da du skjønner hvilket nivå han presterer på.

- Dette er en kar som i en alder av 33 år er en virkelig toppspiller. Han er et vidunderlig talent, og jeg tror ikke noen kan argumentere mot det.