Slettet film på politivideo

Under en høring i forkant av nytt likskue i forbindelse med tragedien på Hillsborough, er det kommet fram at ti minutter med film fra en politivideo synes å være slettet.

Advokat Pete Weatherby, som representerer noen av de etterlatte, sa på en høring i dag at et av politiets videopptak fra Hillsborough hadde «et uforklarlig opphold på ti minutter midtveis», skriver BBC på sin hjemmeside. Weatherby har tidligere uttalt at det kan ha vært opptak som har blitt tuklet med.

De etterlatte ønsker at navnene til samtlige 240 polititjenestemenn hvis forklaring skal ha blitt forandret på nå skal bli oppgitt, noe den uavhengige etterforskningskommisjonen, IPCC, ikke ønsker å gjøre «av lydtekniske årsaker».

Rachel Cerfontyne, fungerende leder i IPCC, sa at 143 av de 240 politifolkene var blitt intervjuet. 13 skal ha nektet å uttale seg, mens ytterligere seks ikke skal ha gitt respons på henvendelser.

Granskingskommisjonen har mottatt 1596 svar på henvendelser til vitner som uttalte seg til den opprinnelige etterforskingen (av politiet) utført av West Midlands Police. 400 har også ønsket å se kopier av de uttalelsene som ble nedskrevet.

Det nye likskuet, som vil bli holdt i mars 2014, vil for første gang vurdere hjelpemannskaper og deres aksjonering i forbindelse med medisinsk assistanse. To leger er blitt oppnevnt til å se på om tidligere og annerledes medisinsk hjelp kunne ha medført at flere menneskeliv hadde blitt reddet.