Slik har Liverpool holdt spillerne i gang

Brendan Rodgers sier at idrettsvitenskapsavdelingens arbeid er en viktig grunn til at Steven Gerrard og flere andre spillere har holdt seg skadefrie og fått mange spilleminutter denne sesongen.

Steven Gerrard er den eneste utespilleren som har spilt samtlige minutter i Premier League denne sesongen, og Liverpool-kapteinen viser nå bedre form enn han har gjort på en stund. Bare 40 spillere i Premier Leagues 21-årige historie har spilt samtlige minutter i løpet av en sesong. Daniel Agger, Glen Johnson og Luis Suarez har også fått mye spilletid denne sesongen.

- Noen av våre spillere, som Steven Gerrard, har spilt flere kamper på rad enn noen gang tidligere, sa Brendan Rodgers på sin pressekonferanse på Melwood.

- Hans prestasjonsnivå, sammen med en rekke andres, har vært enestående i år. Det gir meg et stort håp, og forhåpentligvis fortsetter det.

- Vi har sett på alle spillerne, ikke bare Steven. Da jeg kom hit, handlet det om å få en forpliktelse. Det dreide seg ikke om motivasjon fra spillerne, men om en forpliktelse overfor det vi forsøker å få til.

- Straks de viste sin forpliktelse, lovte vi spillerne at vi ville få på plass en plan for hver enkelt for å få dem til å spille på sitt maksimum. Steven har dratt nytte av det.

- Vi har fornyet det medisinske støtteapparatet og idrettsvitenskapsavdelingen. Vår fysiske sjef, Glen Driscoll, er på bølgelengde med hvordan jeg jobber på dette feltet. Det gjør ham i stand til å utvikle en plan sammen med vårt team utenfor banen.

- Vi behandler ikke hver spiller på samme måte. Det er med på et lag, men vi må se på hver enkelt. For Steven handler det om å få de rette stundene til restitusjon og hvile. Det største er han selv – han ønsker å lære, forbedre seg og bli bedre. Han har tillit til hvordan vi jobber, og det er avgjørende.