Sliter med å finansiere rettssak

Liverpools forrige eiere, Tom Hicks og George Gillett, har stevnet banken RBS for retten for salget av Liverpool FC til det som i dag heter Fenway Sports Group, men duoen sliter nå med å finansiere sin del av rettssaken.

De tidligere eierne har blitt beordret til å betale en sum i størrelsesorden £1M pund umiddelbart som sikkerhet for kostnadene i forbindelse med rettssaken i april. Hicks og Gillett har appellert til en appelldomstol om å få utsatt saken i High Court, slik at de skal få mer tid på seg til å finne disse pengene. Men dette har blitt avslått av Lord Justice Lewison. Det betyr at Hicks og Gillett må betale disse pengene nå dersom de skal fortsette sin kamp i det britiske rettssystemet.

Det var i oktober at Mr Justice Peter Smith bestemte at rettssaken i High Court skal starte i april, og han beordret Gillett og Hicks til å stille sikkerhet for kostnadene. Dette appellerte så Hicks og Gillett mot, og de ønsket saken utsatt til sent i 2013 eller begynnelsen av 2014 for å klare å betale inn disse pengene.

Hicks og Gillett skal så langt ha betalt £712,000 som sikkerhet for saken, og totalt skal de betale inn hele £5M før saken kan begynne. Det er et avdrag på £1M som de nå altså ikke har betalt innen forfall.

Det er satt av 10 dager til saken i High Court, med startdato 22.april.

Representanter for både Royal Bank of Scotland og Tom Hicks har avslått å kommentere utviklingen i saken overfor Liverpool Daily Post. En anonym kilde som er involvert i saken sier imidlertid følgende:

- Ballen er nå spilt over til Hicks og Gillett. Dersom de ønsker at rettssaken skal gå av stabelen som planlagt i april, må de hoste opp pengene.