Søker historisk borteseier

Ingen har vunnet mer i Ligacupen enn Liverpool og borteseier mot Manchester United vil sette ny rekord, men de røde har bare en cupseier på Old Trafford gjennom historien.

Det tør være kjent at Liverpool har vunnet mot Manchester United i to finaler i Ligacupen, i 1983 (2-1) og i 2003 (2-0). I tillegg har klubbene vunnet hver sin gang på eget gress i innledende runder, hvor Jan Mølby inspirerte til seier med 2-1 foran The Kop i 4.runde i 1985 og det ble tap i Manchester med 1-3 i 1990.

Når det gjelder cupmøter på Old Trafford er i det hele tatt statistikken for Liverpool ikke noe lys lesning, da det bare har blitt en seier på seks forsøk, da man kunne reise tilbake til Merseyside med 2-1 i kofferten i en omkamp i FA-Cupen i 1921.

Noen øvrige facts foran Manchester United v Liverpool i kveld:

+ Liverpool har scoret i 47 av sine siste 48 kamper i Ligacupen – den eneste gangen man ble uten mål var borte mot Chelsea i desember 2007.

+ Liverpool har med åtte triumfer vunnet Ligacupen flest ganger, tre mer enn Aston Villa.

+ Liverpool har vært involvert i seks straffespark-konkurranser i Ligacupen, og tapt to ganger mot Wimbledon i 1993 og Northampton på Anfield i 2010. Det er de eneste to ganger de helrøde har tapt straffespark-konkurranser, på totalt 13 forsøk.

+ Den siste som scoret hattrick for Liverpool mot Man Utd var Dirk Kuyt på Anfield i mars 2011, og på Old Trafford er det Fred Howe i november 1936.

+ Pool har bare tapt en av sine åtte siste bortekamper i Ligacupen, mot Arsenal i 2009. De har vunnet de seks siste bortekampene i turneringen, inkludert mot Manchester City, Chelsea og West Bromwich. Hvis de vinner i kveld vil det bli klubbens lengste seiersrekke av bortekamper i en engelsk cupturnering. De vant seks på rad i FA-Cup 1963-65 og også i 1988-89.

+ Det største tilskuertallet Liverpool tidligere har spilt foran, utenom en finale, er 60004 mot Arsenal i oktober 2009.

+ Manchester United ble forrige sesong slått ut av Ligacupen av Chelsea i 4.runde med 5-4. Daniel Sturridge var blant målscorerne for motstanderen, mens Victor Moses også spilte.

+ David Moyes har vunnet fire av 26 kamper mot Liverpool som manager, men i cupene har han en seier, en uavgjort og et tap, alle i FA-Cupen.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com