Southampton siste lag som slo Liverpool

Dagens motstander, Southampton, er det siste laget som har slått Liverpool i en offisiell kamp.

De røde tapte 3-1 for Southampton på St. Mary's i mars. Et tap som Brendan Rodgers gjerne ser blir revansjert i dag. Siden den gang har Liverpool spilt 13 kamper i alle turneringer uten å tape.

- Den kampen i Southampton var en vekker for alle når det gjelder hva som kan skje dersom man ikke er på hugget. Dette er vårt siste tap, og vi var veldig skuffet den dagen. Vi presterte ikke, mens de spilte bra, sier Rodgers til Echo.

- Dette blir en ny tøff kamp, for Southampton har gode spillere. De har investert i spillertroppen i løpet av sommeren, og var en av klubbene i ligaen som brukte mest penger.

- De spiller nesten i en 4-2-4-formasjon, med to defensive midtbanespillere i Morgan Schneiderlin og Victor Wanyama, og de fire i angrepsrekka er ivrige etter å angripe.

Rodgers er spesielt oppmerksom på den målkåte spissen Rickie Lambert – en Liverpool-supporter som ble frigitt av Anfield-klubben som 15-åring.

- Jeg har fulgt med Lambert opp gjennom årene, og han er en av disse spillerne som trolig aldri fikk den anerkjennelsen han fortjente. Det er nå først sent i karrieren at folk har oppdaget hans kvaliteter. Se på de ulike typene mål han gjør. Han fikk sjansen på landslaget, og sviktet ikke. Det har ikke overrasket meg, da han er en fantastisk fotballspiller.

- Lambert blir vanskelig å hanskes med, og Osvaldo er også der oppe. Uansett hvem de benytter på flankene, vil de kaste seg med i angrepene.

- Et lag som har kommet opp i Premier League og overlevd den første sesongen spiller uten frykt. Men dette handler om hva vi selv gjør. Vi spilte veldig bra mot Southampton på hjemmebane i fjor. Vi vant 1-0, men kunne ha gjort flere mål. Får vi det samme sluttresultatet denne gangen, er jeg fornøyd.

Liverpool må definitivt unnvære Philippe Coutinho (skulder), Glen Johnson (ankel) og Aly Cissokho (ankel) i denne kampen, og man venter spent på om Daniel Agger rekker matchen.