Spår et intenst derby

Brendan Rodgers spår et intenst lokaloppgjør på Goodison Park i morgen.

- Det kommer til å bli en intens kamp. Det vil ikke ta intensiteten ut av spillet om lagene satser på å holde på ballen. Tanken med å ha ballen i laget er at du skal ha gjennombruddskraft i ditt spill, forklarer Rodgers til The Independent.

- Mye av vårt spill er basert på aggressivitet. Spillestilen vil ikke ta noe av intensiteten ut av kampen, heller tvert i mot, fortsetter han.

- Vårt spill er basert på intensitet i vårt press, og å vinne tilbake ballen så raskt som mulig, slik at vi kommer i overtallssituasjoner i overgangsfasen.

- Dersom man analyserer vår siste kamp mot Fulham, og ser bak resultatet så hadde vi like i underkant av 700 pasninger. Det er for meg et tegn på at spillet flyter, og at laget har fungert, mer enn noe annet. Vår rytme i kampen var god. Vi hadde nesten 70% ballinnehav og 30 skudd på mål. Vi gjorde fire mål, og kunne ha gjort flere. Det er et bevis på spillernes tro og selvtillit.

- Vi scorer i gjennomsnitt to mål per kamp, og uansett hvor vi spiller føler vi at vi kan score mål.

- Både Martinez og jeg ønsker å spille med ballbesittelse, og å kontrollere kampene gjennom å spille god angrepsrettet fotball. Dersom noen gjør en feil når han prøver å slå en pasning vil ingen av oss bebreide en spiller som har forsøkt å være modig.

- Når vi møtte Everton på Goodison i fjor, hadde de kommet foran Liverpool på tabellen for første gang på en stund sesongen før, og var veldig sterke. Denne sesongen er annerledes. Denne gangen er begge lag med helt der oppe. På denne tiden i fjor var Everton på fjerdeplass, og hadde en god sesong. Det så ut som de skulle klare å komme inn blant topp fire. De tapte litt terreng mot slutten, men kom likevel inn blant topp seks.

- Begge lag har gjort en veldig god start denne sesongen, og Everton er en av våre rivaler. Det er ingen overraskelse at de har vært med helt der oppe de siste årene. De har vært konkurransedyktige, og holdt dette nivået i flere år. Nå har Roberto kommet inn, og han gjør en utmerket jobb der.