Spilletid for unggutter

Suso, Jack Robinson og Conor Coady har fått mye spilletid på utlån, sammen med Pepe Reina, mens Fabio Borini og Oussama Assaidi har sluppet lite til i Premier League.

Hvis en ser på de av Liverpools spillere som har spilt på eller vært i nærheten av førstelaget blant de som er på utlån fra Anfield, har ungguttene Suso (19), Jack Robinson (20) og Conor Coady (20) fått bra uttelling i form av ligaspill.

Ikke minst Suso, som har spilt alle ni kampene for Almeria i La Liga, og fått stort sett bra kritikk. Nå må det legges til at Almeria står uten seier så langt og bunner tabellen med tre uavgjorte og seks tap.

Conor Coady har spilt sentral midtbane for et annet lag som har slitt, siden Sheffield United har skuffet stort i League 1 og ligger nedenfor streken. Det har også medført at man nå har ansatt den tidligere røde Nigel Clough som ny manager. Coady har spilt 13 av totalt 16 kamper for Sheffield U.

Jack Robinson har spilt 11 av 12 ligakamper for Blackpool i Championship, som gir ham verdifull matching i en klubb som for øyeblikket er nr.5 og inne på playoff.

Som ventet har Pepe Reina fått full tillit av Rafael Benitez og spilt samtlige kamper for Napoli i liga og Champions League denne sesongen. Han skapte ikke minst overskrifter da han som første keeper i historien redde et straffespark fra Mario Balotelli hos Milan. Napoli har fått en god start med 2.plass i Serie A og poenglikhet med Arsenal og Borussia Dortmund i sin harde gruppe i Mesterligaen.

Fabio Borini skulle skaffe seg verdifull tilvenning til engelsk fotball gjennom spill i Sunderland, men har sluppet lite til hos bunnlaget som også har byttet manager. En start og to innhopp i Premier League, samt et innhopp i Capital One Cup er den magre beholdningen for den italienske spissen.

Det har vært en trang start for Oussama Assaidi også, hos Stoke. Spill fra start i siste ligakamp mot West Bromwich, etter å ha ligadebutert som innbytter i kampen før for pottemakerne, gir imidlertid håp for vingen at han nå kan få mer spilletid framover.