Sporting Lisboa - Liverpool 4-0

Liverpool er ute av årets NextGen Series etter å ha tapt 4-0 på bortebane for Sporting Lisboa i 1/8-finalen.

Liverpools lag: Fulton, Baio, McLaughlin, Sama, Jones, Roddan, Dunn (Trickett-Smith 71), Lussey (Kent 90), Morgan, Adorjan (Peterson 83), Ibe (Sinclair 83).
Ubenyttede reserver: Belford, Maguire, Brannigan.

Kaptein Conor Coady har blitt hjemme med tanke på førstelagets kamp mot Zenit i morgen. Liverpool mangler langtidsskadede spillere som Pelosi, Yesil, Smith og Sokolik. Unge Jordan Rossiter er også skadet.

1.omgang:
1.min: Hjemmelaget sparker igang kampen.

3.min: Sama slår ballen rett til en Sporting-angriper som bakerste mann, men Liverpool-forsvaret kommer på rett side igjen og får ryddet opp.

3.min: Hjemmelagets angriper skjærer inn fra høyre, men Fulton gjør en god dobbeltredning på avslutninger fra skrått hold.

6.min: Hjemmelaget får kampens første corner. Den heades utenfor. Dårlig markering i feltet.

7.min: Ibe får tid og rom i feltet, men blir for ubesluttsom.

10.min: Fulton på bærtur utenfor 16-meteren, men Liverpool slipper med skrekken.

11.min: 1-0 MANE. Sporting slår høyt over Liverpool-forsvaret, og Mane vipper ballen elegant over en utrusende Fulton og setter ballen i tomt mål.

16.min: McLaughlin lager frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.

17.min: Ibe felles på vei fremover. Liverpool får firspark 35 meter fra mål.

18.min: Adorjan med et skuddforsøk på frisparket. Håpløst utenfor.

19.min: Ibe felles igjen. Frispark for Liverpool midt på banen.

21.min: Adam Morgan får en skuddmulighet, men velger å spille på tvers av 16-meteren. Ballen havner til slutt hos Dunn, som fyrer løs. Skuddet blokkeres av en Sporting-forsvarer. Dunn roper på hands og straffe, men for døve ører.

22.min: Sama må gi en corner.

23.min: Sama med en takling i siste liten. Ny corner.

24.min: 2-0 MANE. Spissen Mane får stå umarkert i feltet, og header corneren kontant i mål.

26.min: Dunn slår et frispark inn i feltet. Helt inn til keeper.

29.min: Fulton fanger et innlegg fra venstre.

32.min: Dunn med en glimrende finte ute ved sidelinja, før han vinner en corner.

33.min: Lussey får ballen fra Ibe, og sender i vei et lavt skudd fra drøye 16-meter som treffer innsiden av stolpen og spretter ut på banen igjen. Liverpool uhyre nær en redusering.

34.min: Morgan skyter i ryggen på hjemmelagets keeper etter at Adorjan har sendt et frispark inn i feltet.

35.min: Joao Mario får gult kort etter en felling av Baio. Liverpool bedre med i kampen nå.

38.min: Dunn skyter utenfor fra drøye 16-meter etter fint forarbeide av Ibe.

40.min: Dunn får et gult kort av det billige slaget.

45.min: Adorjan prøver å finne Dunn på løp inn i feltet, men pasningen blir litt for hard.

Carlos Mane har gjort to glimrende mål for Sporting, men forsvarsspillet til Liverpool var langt fra godt ved de to situasjonene. De røde har hatt store problemer når Sporting har slått langt i bakrom mot lynhurtige Mane på topp, og keeper Fulton har vært på et par bærturer. De røde hevet seg midtveis i omgangen, og hadde en god periode der et Lussey-skudd i stolpen hadde fortjent en bedre skjebne.

46.min: Liverpool setter igang annen omgang.

48.min: Adorjan trikser seg inn i feltet, men innlegget går rett i klypene på keeper.

51.min: Lussey med en forferdelig tversoverpasning som blir snappet, men heldigvis går skuddet fra skrått hold over.

53.min: McLaughlin gir corner i duell med Mane.

53.min: Stor sjanse for hjemmelaget når corneren heades ned i feltet, men Fulton får fanget den i siste liten.

53.min: Morgan vinner en corner for Liverpool når han forsøker å legge ballen 45 grader inn i feltet. Sporting får ryddet unna.

57.min: Meget god enkeltmannsprestasjon fra Jordon Ibe, som tråkler seg gjennom Sporting-forsvaret og skyter like utenfor.

58.min: Wallyson kommer inn for Joao Mario for vertene.

63.min: Sama slår en flott langpasning bakrom til Ibe, men Liverpool-spissen blir løpt opp når han kommer alene mot keeper.

63.min: Wallyson kommer igjennom, men Fulton gjør en god jobb når han får slått til corner.

64.min: 3-0 Palhinha. Liverpool svikter igjen på en corner, som heades ned i feltet. Joao Palhinha får stå umarkert og sette ballen i mål fra kloss hold.

67.min: En Liverpool-corner blir bokset unna av Sporting-keeper Meira.

69.min: Adorjan med et drivende løp og et susende skudd som Meira får slått til corner med nød og neppe.

69.min: Lloyd Jones får stå umarkert i feltet, men header hjørnesparket over.

70.min: Dobbeltbytte av vertene. Rosa inn for Medeiros. Martins inn for Stojanovic.

71.min: Liverpool gjør sitt første bytte. Trickett-Smith inn for Dunn.

72.min: Godt forsvarsspill av Sama, som gir corner på Manes lave innlegg.

74.min: Mane forsøker seg med et lavt langskudd. Fulton er med på notene og holder skuddet komfortabelt.

76.min: Innbytter Rosa fyrer løs. Skuddet går via et Liverpool-bein og til corner. Lussey rydder unna.

78.min: Nytt dobbeltbytte av Sporting. Janco inn for Esgaio og Neto inn for tomålsscorer Mane.

79.min: Sporting på en farlig visitt i Liverpool-feltet, men Roddan får ryddet unna.

82.min: Fulton redder enkelt et svakt langskudd fra innbytter Janco.

83.min: Liverpool gjør et dobbeltbytte. Peterson kommer inn for Adorjan, mens Sinclair kommer inn for Ibe.

84.min: Sinclair blir spilt fri, men blir taklet når han kommer inn i feltet.

89.min: Fulton påpasselig ute og rydder unna et fremspill i bakrom.

90.min: 4-0 JANCO. Svakt keeperspill av Ryan Fulton når han lar et skudd fra meget langt hold fra innbytter Janco gå inn i hjørnet.

90+1.min: Sinclair forsøker å skru en ball inn i langhjørnet. Keeper slår til corner.

90+1.min: Unge Ryan Kent kommer inn for Jordan Lussey.

90+2.min: Sama med en god takling på Martins inne i feltet.

NextGen Series-eventyret er over for denne gang for Liverpool. Akkurat som i gruppespillet i fjor ble Sporting Lisboa minst ett nummer for store for de røde. Nå skal det sies at Liverpool stilte med et langt yngre mannskap enn portugiserne gjorde i denne kampen, men trener Alex Inglethorpe vil være misfornøyd med svakt forsvars- og keeperspill som forærte vertene noen svært billige scoringer.