Starter fotballakademi i India

Liverpool FC melder at de kommer til å starte et fotballakademi i India etter nyttår.

Anfield-klubben har funnet seg en samarbeidsklubb i India i DSK Shivajians FC, og melder at de sammen vil starte et fotballakademi i Pune. LFC International Football Academy DSK vil offisielt åpne den første uken i januar 2014. Akademiet vil by på flere fotballbaner i full størrelse, mindre treningsfelt, klasserom, garderober, styrekrom, kantine, et amfi og medisinske fasiliteter.

- Ved Liverpools akademi forsøker vi å utvikle strålende spillere og gode mennesker. Resultatene taler for seg selv. Forrige sesong fikk sju akademispillere sin førstelagsdebut. Utdanning og arbeid i lokalsamfunnet er nøkkelen til utviklingen av våre unge spillere, og vi ser frem til å ta med oss våre kunnskaper og erfaringer til India for å utvikle unge spillere der, uttaler akademidirektør Frank McParland til Liverpoolfc.com.

Trenere fra Liverpool FC vil jobbe med prosjektet i India, og vil dele sin ekspertise med spillerne og trenerne som blir involvert i det nye akademiet. Med tiden er det tanken at Liverpool FC skal sende flere trenere fra sitt akademi i Kirkby til å trene gruppene ved det nye akademiet i India.

- Dette er første gang en engelsk toppklubb samarbeider med et indisk lag for å utvikle lokale talenter, forteller Liverpools kommersielle direktør Billy Hogan.

- Vi har flere millioner fans i India, så vi er veldig spente på samarbeidet med DSK Shivajians FC og det at vi nå skal få være med på å utvikle fotballen i India.