Statistikk før toppkampen

Oppgjørene mellom Liverpool og Arsenal i Premier League har vært jevne - men Liverpool har et ørlite overtak. Sturridge kan bli historisk.

Brendan Rodgers sine menn får i morgen sin tøffeste oppgave så langt i 2013/14-sesongen, når de drar til The Emirates for å møte ligaleder Arsenal. Her er statistikk og fakta foran oppgjøret i nord-London.

 

Liverpool og Arsenal møtes i morgen for 179. gang. Liverpool har vunnet 69, Arsenal har vunnet 62 og 47 av oppgjørene har endt uavgjort.

 

I Premier League-sammenheng er det enda jevnere. Liverpool har vunnet 15, Arsenal har vunnet 13, og 14 har endt uavgjort.

 

Liverpool har 21 seire, 30 uavgjorte og 38 tap borte for Arsenal på Highbury og The Emirates. På The Emirates har de røde en seier, fem uavgjorte og tre tap. Det siste tapet kom i februar 2010, da Abou Diaby scoret kampens eneste mål.

 

Daniel Sturridge har scoret to ganger mot Arsenal i sin karriere. En straffe for Manchester City da de slo the Gunners 3-0 i november 2008, og da Bolton slo dem 2-1 i april 2011. Sturridge er den andre spilleren i klubbens historie som har klart å score i åtte av de ni første kampene av en sesong. I 1987 scoret John Aldridge i alle ni. Mer Sturridge - dersom han scorer i morgen vil han være den første siden Sam English i 1933 til å score i sju bortekamper på rad. Han har scoret 14 mål i sine siste 14 ligakamper.

 

Simon Mignolet vil spille sin 100. kamp i Premier League. De første 90 kom for Sunderland.

 

Kolo Touré spilte 225 ligakamper for Arsenal fra 2002 til 2009, og scoret ni mål. Totalt spilte han 326 kamper og scoret 14 ganger. Han debuterte for Arsenal mot sin nåværende arbeidsgiver Liverpool i Community Shield i 2002 - en kamp Arsenal vant 1-0.

 

Liverpool har tatt 20 poeng fra sine første ni kamper. Forrige sesong tok det 16 kamper før Brendan Rodgers sine gutter nådde 20 poeng. Dette er bare andre gang på de siste 11 sesongene at de røde når 20 poeng på ni kamper.

 

På dette tidspunktet forrige sesong var Liverpool 12 poeng bak Chelsea, 11 bak de to Manchester-klubbene, sju bak Tottenham og fem bak Arsenal.

 

Liverpool har kun tapt en av sine siste 17 ligakamper. Det tapet kom hjemme for Southampton i september. Arsenal har på sin side enda bedre statistikk og har bare tapt en av sine 19 siste ligakamper. Det tapet kom i åpningskampen mot Aston Villa denne sesongen, i en kamp som endte 1-3 etter Benteke-show.

 

Tar man med alle konkurranser har Arsene Wengers menn tapt sine to siste hjemmekamper - mot Borussia Dortmund i Champions League og Chelsea i ligacupen.

 

Liverpool og Arsenal er de to eneste i de to øverste divisjonene til å være ubeseiret på bortebane så langt i ligaen.

 

Arsenal har scoret 20 ligamål denne sesongen. Kun Manchester City har flere med 21.

 

I kalenderåret 2013 møtes de to lagene som har scoret flest ligamål. Arsenal har scoret 53 - Liverpool har flest med 57.