Stevie G ser framover

I første omgang ønsker Steven Gerrard å fullføre sin kontrakt med Liverpool som løper ut i 2015. Kapteinen fokuserer på å lede de røde til flere trofeer før han gir seg.

I morgen spilles en testimonial kamp til ære for Steven Gerrard, hvor det vil bli mange blikk tilbake på den fantastiske karrieren som scouseren har opplevd i helrødt. Bl.a. nærmer han seg å bli den lengst fungerende kapteinen i Liverpool FC etter Alex Raisbeck (1899-1909). Stevie er imidlertid mer opptatt av å se fremover.

- Jeg er klar over at jeg nærmet meg ti år som kaptein, sier Gerrard til Liverpool Echo. – Opp gjennom årene har jeg fått noen personlige utmerkelser som er hyggelig og noe som jeg regner som en bonus. Mitt hovedfokus er likevel rettet mot laget. Det å prøve å vinne et par trofeer før jeg henger støvlene på hylla og å få klubben tilbake til Champions League.

- Det er hva jeg prioriterer og jeg føler meg bra. Operasjonen var ikke alvorlig og jeg har kunnet være med under hele pre-season. Hvis du får inn seks uker med sommertrening da har du en plattform dersom du skulle få småskader utover i sesongen. Det er en viktig sesong, spesielt med VM til neste sommer.

Scouseren fylte 33 år i mai og vil være 35 når hans nylig signerte kontrakt løper ut om to sesonger.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å fortsette etter det, fortsetter Steven. – Det blir å ta en sesong av gangen, men jeg er sikker på at jeg kan spille på dette nivået i to år til. Fysisk føler jeg meg virkelig sterk.

- Jeg tror det blir noe av hvert ut fra hvilken formasjon som Brendan bestemmer seg for å benytte, kommenterer Stevie G på spørsmål om hvor han tror han vil spille på banen fremover. Under Brendan Rodgers har han gjerne sittet noe mer tilbake sentralt på midtbanen.

- Manageren veksler på hvordan han benytter de tre på midtbanen. Noen ganger spiller han med et anker og to lenger fram, noen ganger med to som skal kontrollere og en foran dem. Hva som er bra for min del er at jeg trolig kan utfylle begge rollene. Jeg vil gjøre det manageren ber meg om. Roy Hodgson har også brukt meg langt dypere for England.