Suárez-mål i Uruguay-tap

Spania viste særdeles høy klasse da de rundspilte Uruguay i natt. Luis Suárez reduserte på frispark.

Målet kom på 0–2 med få minutter igjen på klokka. Storscoreren bøyde inn et flott frispark fra drøye 20 meter og reddet litt av Uruguays ære i noe som ellers ville blitt spansk utklassing. Suarez tangerte dermed Diego Forlans scoringsrekord for Uruguay med 33 nettkjenninger.

Spania åpnet nemlig på sedvanlig vis, der de trillet ball i hatt med motstanderlaget. Suárez og lagkameratene måtte vente lenge mellom hver ballberøring, og etter hvert kom baklengsmålet.

Pedro Rodríguez sendte favorittene fra Spania i føringen med et hardt skudd via en Uruguay-forsvarer i det 20. minutt. De regjerende EM- og VM-mesterne doblet ledelsen før pause, etter at Suárez mistet ballen på egen halvdel. Spania gikk rett i angrep og scoret ved Roberto Soldado.

Uruguay fikk mer tid med ballen i en periode i andre omgang, men klarte aldri å komme til noen reelle målsjanser, før Suárez skrudde inn 1–2 på tampen.

De øvrige Liverpool-spillerne Sebastián Coates (Uruguay) og José Reina (Spania) satt på benken igjennom hele kampen.

Startoppstillingene:

Uruguay: Muslera; Pereira, Lugano, Godín, Cáceres; Pérez, Gargano, Ramírez, Rodríguez; Suárez, Cavani.

Spania: Casillas; Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba; Xavi, Sergio Busquets, Iniesta; Fàbregas, Soldado, Pedro.

Spanias neste kamp i Confederations Cup er mot Tahiti torsdag 20. juni, og Uruguay spiller sin neste kamp mot Nigeria natt til fredag 21. juni