Suárez månedens spiller

Ingen nådde opp til Luis Suárez da Liverpoolfc.com kåret formspilleren til Standard Chartered LFC Player of the Month for desember.

34 prosent av alle stemmene gikk til uruguayaneren, som slo Steven Gerrard (21 prosent) og Stewart Downing (14 prosent) på de påfølgende plassene.

– Det er ekstra spesielt for meg og andre spillere fordi det er supporterne som stemmer, fortalte Liverpools nummer syv til Liverpoolfc.com.

– Når du gjør ditt beste på banen og supporterne er fornøyde – og man som spiss samtidig scorer mål på Anfield – er det bra.

Toppscoreren forklarer at ting er mye enklere når samspillet i laget fungerer.

– Når laget spiller bra, er forsvarerne og målvakten solide og midtbanespillerne slår pasningene, da er det lettere for angrepsspillerne.

25-åringen mottok nylig enorm ros fra sin kaptein, Steven Gerrard, der scouseren blant annet kalte sin lagkamerat for «en kriger som aldri gir opp». Det får tomålsscoreren i Liverpools to siste kamper til å klype seg i armen.

– At Gerrard sier det, er uvirkelig for meg, fordi han er kongen av Liverpool. Det er viktig for oss å kunne hjelpe ham på best mulig måte, forklarer en ydmyk Suárez.

Joe Allen (august), Suárez (september, oktober og desember) og José Enrique (november) er spillerne som har stukket av med prisene så langt denne sesongen.