Suarez forklarer frisparkfremgang

Luis Suarez hadde aldri scoret på et frispark for Liverpool før 2012/13-sesongen, men det har det nå blitt forandring på. Uruguayaneren står bokført med fem frisparkmål denne sesongen.

Suarez scoret to frisparkmål mot Zenit St. Petersburg og fulgte opp med enda ett mot Wigan lørdag.
- Jeg øver fordi det er en ferdighet jeg på et tidspunkt aldri mestret, så jeg har jobbet litt med det, sier Luis Suarez til Liverpoolfc.com.

- Jeg tror det bare trengtes trening, og du kan også lære fra å se på andre spillere i klasse med Steven (Gerrard) og hvordan han treffer ballen, så vel som å se på tidligere spillere. Alt hjelper.

- Desto mer du trener, jo mer øker selvtilliten, og det gir også et løft når lagkameratene oppmuntrer deg til å ha selvtilliten til å skyte.

- Hver spiller har sine spesielle ferdigheter og teknikk når de tar frispark. Men noen ganger kan frisparket være fra en annen posisjon, eller du kan studere keeperens teknikk når han redder, posisjonen til muren, om de hopper, om forsvarspillerne er høye og om du kan få ballen opp og over dem.

- Manageren er meget god i sine forberedelser. Før en kamp viser han frisparktakerne et klipp av dødballsituasjoner, og det er også viktig.

Suarez er ikke den eneste frisparktakeren i klubben. Steven Gerrard har tradisjonelt hatt den rollen med stor suksess.
- Jeg tror Steven har tatt frisparkene i en god stund nå, men jeg tror han innser at det nå er én eller to av lagkameratene som er klar til å ta dem, inkludert meg selv.

- Det er noen andre toppspillere som også kan ta dem, men i det øyeblikket i kampen er du ivrig etter å ta sparket selv. Som jeg sa tidligere, støtten fra lagkameratene gir deg den ekstra selvtilliten.