Suarez kan appellere straffeutmåling

En kommisjon vil onsdag komme sammen for å vurdere straffen til Luis Suarez. Hvis spilleren mener den er overdrevent stor kan Liverpool appellere avgjørelsen.

Luis Suarez har akseptert anklagen fra FA om voldelig oppførsel som følge av den famøse episoden med Branislav Ivanovic, hvor Liverpools spiller bet forsvareren i armen. Suarez var imidlertid ikke enig med det engelske fotballforbundet i vurderingen om at straffen måtte bli hardere enn standard avstenging på tre kamper.

På onsdag vil en kommisjon bestående en fotballformann, en tidligere spiller og et styremedlem i FA vurdere og bestemme hvilken straff spilleren skal ha.

Ifølge The Times er det intet krav at spilleren møter opp personlig, men Liverpool vil levere et skriftlig notat på hans vegne som er ventet å inneholde en beklagelse fra Suarez og at han aksepterer at han må gjennomgå behandling og rådgiving i forhold til sin oppførsel.

Panelet kan legge vekt på tidligere oppførsel fra Suarez, som vil være til bekymring for Liverpool etter at han mottok en åtte kampers suspensjon etter å ha blitt dømt for rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra. Kommisjonen kan ikke ta hensyn til at Luis Suarez ble dømt for å ha bitt en motspiller mens han var i Ajax, da det var under et annet forbund. Vi kan legge til at Luis aldri har mottatt noen karantene som følge av voldelig oppførsel tidligere i engelsk fotball.

Dersom Liverpool/Suarez mener at straffen han blir gitt er overdrevent stor er det mulighet til å appellere. I så fall kan imidlertid suspensjonen også bli øket hvis man vurderer appellen som ikke seriøs. Det finnes ingen minimum eller maksimum straff for biting.

Selv om det blir appellert vil saken bli håndhevet slik at karantenen vil tre i kraft i og med Liverpools neste kamp mot Newcastle.