Suarez lettet på sløret i radiointervju

Nettstedet Football Uruguay har oversatt intervjuet som Luis Suarez ga til radiostasjonen Sport890 i dag til engelsk. Vi gjengir de delene av intervjuet som er interessante sett med røde briller.

Sport890: Luis Suarez, takk for at du er med oss. Hvor holder du til, i Uruguay eller i utlandet? Hvordan står det til, Luis?

LS: Hallo, hvordan står det til? God morgen. Jeg er her i Uruguay med familien min og slapper av.

Sport890: Hvor lenge blir du her i Uruguay?

LS: I utgangspunktet frem til 21.juli, når jeg må returnere til Liverpool.

Sport890: Perfekt. Tilbringer du tiden sammen med dine venner, ser fotball og gjør ting du savner når du er langt borte?

LS: Ja, selvsagt, men jeg prøver å ikke prate så alt for mye fotball, ettersom jeg akkurat har avsluttet en veldig lang sesong, og nå setter jeg pris på tiden med mine venner og familie. Folkene som alltid står last og brast med meg, og som jeg savner når jeg er borte.

Sport890: Får du gå i fred i Uruguay nå til dags? Hvordan er ditt forhold til mannen i gata? Du går kanskje ikke ut så mye? Hvordan arter en dag i Uruguay seg?

LS: Man prøver å motstå fristelsen det er å gå ut, for vi vet hvor fanatiske folk her kan være. Men man må jo gå og handle, og du vet at folk vil stoppe deg å be om et bilde eller en autograf, og det kan være stressende av og til. Her om dagen ønsket min kone å ta med mine nevøer og nieser på en restaurant og deretter på kino. Det var oss to og ni barn, og da var det ingen som forstyrret oss. Folk viste respekt. Jeg var veldig fornøyd med respekten folk viste den dagen.

Sport890: Hva følte du da FIFA kåret ditt frispark mot Spania som det beste målet i Confederations Cup?

LS: Jeg ble selvsagt stolt, etter den turneringen vi hadde. Vi kunne ha gjort det enda bedre, men jeg er stolt over at scoringen min ble kåret til det beste målet. Det er stort at så mange stemte frem min scoring som den beste blant alle de fine målene. Selv likte jeg Pirlos scoring. Å være blant de beste er bra.

Sport890: Holder du kontakten med klubben din? Hva sier de? Du reiser tilbake til Liverpool med mange rykter som verserer rundt din fremtid? Vet du hva du vil selv, men ønsker ikke å si det offentlig?

LS: Jeg må slutte meg til Liverpool-troppen den 21.juli for å være med på turen til Australia, men ingen vet hva som kan skje. Jeg har allerede sagt hva jeg har å si, og i utgangspunktet må jeg slutte meg til troppen den 21. juli, men en telefonsamtale en dag kan forandre alle dine planer.

Sport890: Har du med deg mobilen hele tiden? Blir du påvirket av det folk sier, eller slapper du av sammen med familien og lar ting gå slik de går? Må du sjekke siste nytt hele tiden?

LS: Selvsagt har jeg telefonen med meg mesteparten av tiden. I går, eller var det for to dager siden, ble jeg oppringt av agenten min fire ganger. Jeg sa: «Beklager, men jeg er på ferie.»

Sport890: Det er fortsatt Guardiola?

LS: Ja, det er fortsatt ham. Jeg prøver slappe av, men en telefonsamtale kan forandre alt. Men jeg foretrekker å slappe av nå, og sjekke siste nytt når jeg kan.

Sport890: Guardiola ringte for å fortelle deg hva han driver med?

LS: Nei, det var bare for å fortelle meg hvordan situasjonen min er, og at han snakker med klubben.

Sport890: Er det noen utvikling? Foregår det samtaler? Fortell oss så mye som du kan!

LS: Alt går bra, og jeg er veldig avslappet. I utgangspunktet returnerer jeg den 21.juli, men som sagt kan mye skje innen den tid.

Sport890: Kjenner du til at det har kommet et bud fra Arsenal?

LS: Ja, det var overraskende. Jeg husker ikke hvem som fortalte meg det. Jeg blir fortalt forskjellige ting hele tiden. Min kone sa for eksempel at jeg måtte begynne å lære meg fransk sammen med Cavani.

Sport890: Er det mer naturlig at en klubb som Real Madrid eller Paris Saint-Germain vil ha deg enn en klubb i England, etter det du har vært gjennom der? Kom det som en overraskelse at et annet engelsk lag ønsket å kjøpe deg?

LS: Vel, man må verdsette at man fortsatt er ønsket på markedet trass i alt som har skjedd. Det at klubber verdsetter spillere for hva de kan utrette på banen gjør at jeg tenker at jeg kan komme tilbake og gjøre det bra der borte. Som jeg har sagt har jeg fått mye kritikk i England, men det har vært delvis selvforskyldt. Hadde jeg ikke gjort noe galt ville de trolig ikke vært så fæle mot meg. Men slik er fotballen, og du må bare venne deg til alt dette. Det er bra at engelske klubber fortsatt ønsker mine tjenester.

Sport890: Du har blitt linket til en rekke klubber. Handler det bare om en klubb for deg?

LS: Nei, jeg har flere muligheter, og det vet klubben. Om det er noen konkrete tilbud? Ikke så langt. Det er to eller tre klubber som jeg tror er villige til å hente meg, og det vet klubben min.

Sport890: Synes du det er morsomt når du leser at en klubb som Real Madrid ønsker å kjøpe deg? Hva tenker du da?

LS: Ja, det er morsomt. Det er også morsomt når folk sier ting, for de vet ingenting. Det fanger oppmerksomheten din. For eksempel når jeg har en prat med svogeren min og han sier «Jeg så at Chelsea ønsket seg Luis Suarez», og jeg svarer at «Aha, du spiser alt pressen forer deg.» Jeg forteller ham at pressen vet mer enn vi gjør, og det er morsomt.

Sport890: Luis, hva tror du, blir det Cavani eller Suarez som skifter klubb først?

LS: Jeg vet ikke. La oss håpe at uansett hva som skjer så er det den beste muligheten for oss og våre familier med tanke på fremtiden. Etter hva jeg hører er Edis transfer nært forestående.

Sport890: Det er ganske utrolig at den siste halvannen måneden har dere to vært de mest omtalte spillerne i internasjonal fotball. Dere må være stolte, akkurat som uruguayansk fotball er det. Vi snakker ikke akkurat småklubber heller. Vi snakker om noen av de viktigste klubbene i verden. Verdsetter du det?

LS: Du setter selvsagt pris på det. Den siste halvannen måneden har det vært utrolig mye snakk om meg og Edi. Uansett hva vi har sagt, og hvem vi kan tenke oss å spille med, alt har blitt publisert. Du må være veldig forsiktig med hva du sier, for alt du sier blir publisert. Vi er lykkelige for vårt forhold til klubbene våre er godt, og klubbene ønsker å hjelpe spillerne til å bestemme seg for hva som er best for fremtiden.

Sport890: Så du er klar til å dra om telefonen ringer i morgen og du må sette deg på flyet umiddelbart? Du er klar til å dra på kort varsel?

LS: Ja, selvsagt.

Sport890: Du sier at du er her og slapper av på ferie, men sannheten er at du venter på samtalen som forteller deg at «Luis, alt er ordnet og du må møte på flyplassen klokken 15.00». Du mister fatningen litt da?

LS: Ja, det ville vært et sprøtt øyeblikk. Vennene mine spør når jeg kommer på besøk. Jeg sier at jeg må ringe og si fra på kort varsel, for jeg kan ikke planlegge på lang sikt i tilfelle noe slikt skjer. Så det er vanskelig å nyte de siste feriedagene til fulle.

Sport890: Du har ti dager igjen her i Uruguay, men du aksepterer at du kanskje må dra tidligere enn det?

LS: Ja, jeg er klar over det. Jeg som alle andre spillere er klar over det, og spesielt etter at jeg har gjort ting klinkende klart og sagt hva jeg har å si. Nå venter jeg bare på at sjansen skal by seg.

Sport890: Hvordan har din datter reagert på at hun skal få en bror?

LS: Hun tar det bra. Hun spør hele tiden sin mor om hvordan det går.

Sport890: Når kommer gutten?

LS: I oktober.

Sport890: Hvor håper du han blir født?

LS: Der vi befinner oss, uansett hvor det måtte være.

Sport890: Har dere bestemt dere for navn?

LS: Ja, Benjamin.

Sport890: Benjamin, hvilket vakkert navn. Takk, Luis, for at du tok deg tid til å snakke med oss.