Supporterklubbens redaktør om Suarez-saken

Torbjørn Flatin tror dette er begynnelsen på slutten for Luis Suarez i den røde drakten – Følelsen har hele tiden vært at han kom til å gå hvis det rette budet kom. Vi mister i så fall en av klubbens beste angripere gjennom tidene, sier redaktøren.

Det har igjen stormet rundt Luis Suarez de siste dagene. Spørsmål rundt hva han har sagt og ikke sagt – og hva han egentlig har ment med det han har sagt - har tikket inn til oss jevnt og trutt. Vår redaktør, Torbjørn Flatin, mener spissen nå er tapt for LFC og er overrasket over måten det skjer på.

Torbjørn, du har fulgt denne saken tett. Er du overrasket over at Luis Suarez nå signaliserer så sterkt at han vil vekk fra Anfield?

- Min følelse de siste månedene har vært at dersom en av de største klubbene i Europa kom på banen med en seriøs henvendelse ville det være overveiende sannsynlig at Suarez ville forlate Anfield. Det at spilleren på denne måten, for åpen scene, i praksis sier «kom og hent meg» er litt overraskende.

Luis har gitt tre intervjuer de siste dagene i hjemlandet sitt hvor han først hinter om Real Madrid, deretter sier han at han trenger et miljøskifte - og så at han vil bort på grunn av hensynet til familien og problemer med media. I mellomtiden har han også forsøkt å forvisse supporterne om at han egentlig ikke vil bort? Hva skjer egentlig?

- Jeg vil anta at han har fått klare signaler fra Real Madrid om at de sitter klar med en lukrativ kontrakt til ham, og at han har latt seg forføre av det. Han vil ikke si det rett ut, men prøver heller å rettferdiggjøre det ved å skylde på pressen.

DISKUTER PÅ KOPFORUM: "Jeg for min del er bare lei meg hvis Suarez drar til en annen klubb. Jeg forstår det, men blir lei meg. Ikke bare er han en av verdens desidert beste spillere, han har også gitt alt for klubben mens han har vært her." (Six minutes)

Er du skuffet over måten han har gått frem på ovenfor LFC og fansen?

- Ja, hvis han ønsker seg bort skulle han gått til klubben først og levert en skriftlig transfersøknad, eller aller helst spilt på lag med LFC slik at det kunne gitt klubben best mulig vilkår til å få en god sum for ham.

Hva synes du om argumentene om at engelske media har gjort livet hans mer eller mindre uutholdelig? Er dette et argument supporterne kjøper, tror du?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er klart at han ikke har blitt behandlet bra av engelsk media, men når alt kommer til alt er han mest skyld i det selv gjennom sin oppførsel både på og utenfor banen.

Mange supportere har støttet Luis - ikke alltid forsvart ham, men i hvert argumentert sterkt for at FA har gitt altfor strenge straffer i de sakene han har vært involvert i. Tror du mange føler seg sviket hvis han nå forsvinner så og si ved første anledning?

- Jeg tror mange skjønner at en spiller i verdensklasse, som er det han er, både ønsker å spille i Champions League og kan bli fristet av enda mer lukrative kontrakter enn han har i Liverpool. Samtidig har fansen på Anfield stått bak ham i tykt og tynt, og i større grad enn jeg mener noen spiller kan forlange og forvente, så mange vil føle seg sviktet når han nå tilbyr seg frem på denne måten.

Liverpool FC har kommet med en statement om at Luis Suarez er under kontrakt og ikke for salg. Er dette noe de må si eller tror du at de kommer til å tviholde på sin beste spiller?

- Det ser jeg på som ren taktikk, for at man i størst mulig grad kan få et beløp som de mener spilleren er verdt.

Det blir sagt at kontrakten hans har en klausul på salg ved bud på £40M eller mer. Stemmer det?

- Normalt pålitelige kilder hevder at det finnes en klausul, og trolig er det tilfellet. Real Madrid, eller eventuelt andre storklubber, vil nok uansett prøve å sikre seg spilleren for mindre enn hva klausulen forteller. Uttalelsen fra LFC nevnt over kan også ha sammenheng med det.

Hva slags spiller mister vi egentlig hvis Luis blir solgt?

- En av de største angriperne vi har hatt i Liverpool FC. Ikke minst en sesong som Luis hadde i 2012/13, hvor han scoret 30 mål på et lag som ble nr.7 i ligaen og slet i cupene, er det få som kan vise til i historien på Anfield. Han er også en underholdningsartist som fikk «folk fram på stolsetene». Kort sagt mister Liverpool sin beste spiller og den eneste som pr. i dag er i verdensklasse etter min oppfatning.

Er det mulig å erstatte ham?

- Ikke gjennom kjøp av én spiller, slik jeg ser det. Luis Suarez er blant de halvt dusin beste spillerne i verden og Liverpool vil ikke ha ressurser eller tiltrekningskraft til å hente en slik spiller i dagens situasjon. Han kan imidlertid erstattes hvis en greier å hente inn 2-3 kvalitetsspillere i andre posisjoner og som styrker laget på den måten.

Tror du Luis Suarez fortsatt er rød når dette transfervinduet stenger?

- Nei, jeg er redd at dette er begynnelsen på slutten.