Tapt de fem siste på White Hart Lane

Liverpool har ikke vunnet borte mot Spurs siden 2008: Her ser du statistikken før Tottenham tar imot Liverpool senere i dag.

* Forrige sesong vant Tottenham 2–1 på White Hart Lane. Aaron Lennon og Gareth Bale sørget for at vertene ledet med to mål allerede etter et kvarter. Sistnevnte scoret også selvmål i 2. omgang, men de liljehvite holdt unna for Liverpool på slutten og tok de tre poengene.

* I vårkampen tilbake på Anfield var rollene snudd om – og Liverpool stakk av med seieren. Etter at Luis Suárez hadde avsluttet et briljant hjemmeangrep i nettmaskene halvveis ut i 1. omgang, snudde de tilreisende kampen med to scoringer – én før og én etter pause – av Jan Vertonghen. Stewart Downing utliknet etter en drøy time spilt, før Steven Gerrard ble matchvinner på straffespark da det gjensto åtte minutter av kampen.

* Tottenham har historisk sett gjort det best mot de helrøde hjemme i London, der de før dagens møte står med 35 ligaseire mot Merseyside-klubben. Liverpool har vunnet 20 ganger på White Hart Lane, mens 15 oppgjør i hovedstaden har endt uavgjort.

* Totalt sett, inkludert ligakampene på Anfield og White Hart Lane, har Liverpool vært det beste laget med 64 seire og 41 tap. 35 av de 140 kampene har endt med poengdeling.

* I Premier League-sammenheng har Liverpool vunnet 18 og tapt 13 av de 42 møtene mellom lagene.

* 117 mål er blitt scoret i løpet av de 42 kampene. Av lagene Liverpool har spilt mot i toppdivisjonen siden 1992, er det kun kampene mot Newcastle som har resultert i flere scoringer (126).

* De røde har vunnet 5 av sine 21 turer til White Hart Lane i Premier League. Spurs står med 11 seire i løpet av samme kamper.

* Liverpool har scoret i 11 av de 13 siste kampene borte mot hovedstadslaget – alle turneringer inkludert – og i 6 av de siste 7 ligakampene. Men rødtrøyene har kun scoret mer enn ett mål i 2 av de siste 15 besøkene Premier League.

* Merseyside-klubben har tapt hele 10 av de 15 siste ligakampene borte mot Tottenham.

* Samtlige av de fem siste ligakampene der nede har endt med nederlag for Liverpool, noe som er klubbens verste rekke mot Tottenham. Fire av de fem kampene har endt med sluttresultatet 2–1.

* Liverpool har bare vunnet 2 av de åtte siste møtene med Spurs – begge kom på Anfield – og 1 av de siste 6 i ligaen.

* Gjestene har sluppet inn 12 mål i løpet av de 5 siste ligakampene på White Hart Lane, og de har tapt samtlige av dem.

* Forrige gang Liverpool vant en ligakamp på White Hart Lane, var da Fernando Torres og Andriy Voronin sørget for 2–0-seier i 2007/2008-sesongen.

* Av det laget som vant den gangen, er det kun Martin Skrtel, Gerrard og Lucas som fortsatt spiller for Liverpool.

* Liverpools største seier borte mot Tottenham kom i desember 1975 da de vant 4–0, mens det største tapet på samme bane kom da Spurs vant 7–2 i 1963.

* Kun to Liverpool-spillere har scoret hat-trick borte mot Tottenham: Billy Liddell i 1951 og Roger Hunt i 1964.

* Forrige gang en Liverpool-spiller scoret hat-trick mot Tottenham, var da Phil Boersma gjorde det på Anfield i 1974. Tottenhams forrige tremålsscorer mot de røde var Jimmy Greaves, som nettet fire ganger i den nevnte 7–2-seieren i 1963.

* Glen Johnson debuterte for Liverpool i denne ligakampen mellom lagene på åpningsdagen av 2009/2010-sesongen. Spurs vant kampen 2–1.

* Johnson scoret sitt forrige Liverpool-mål i London for ett år siden da Liverpool slo West Ham 3–2 på Upton Park.

* I dag kan han spille sin 350. kamp i karrieren.

* Martin Skrtel ble utvist på White Hart Lane for to sesonger siden, sammen med Charlie Adam, da Tottenham vant 4–0.

* Skrtel har bursdag i dag og blir 29 år. For tre dager siden hadde Daniel Agger og Victor Moses fødselsdag, der de ble henholdsvis 29 og 23 år gamle.

* Skrtel sitt selvmål mot West Ham forrige helg var hans 5. selvmål i Liverpool-drakta.

* Simon Mignolet spilte sin siste kamp for Sunderland på White Hart Lane i sesongavslutningen i mai. Tottenham vant kampen 1–0.

* Kolo Touré scoret mot Tottenham for Arsenal i en 2–2-kamp på White Hart Lane i april 2007.

* Luis Suárez har scoret 31 mål i løpet av de 29 siste kampene for Liverpool. Uruguayaneren har 12 fulltreffere på sine siste 7 kamper.

* Av alle spillerne som har scoret 50 mål eller mer for Liverpool siden krigen, har Suárez best scoringssnitt per kamp med 0,617. Av alle Liverpool-spillere som har passert 50 nettkjenninger er det kun Gordon Hodgson som har et bedre snitt i Liverpools historie.

* Daniel Agger kan være Liverpool-kaptein for første gang i Premier League i dag.

* Liverpool har sluppet inn 3 mål i begge sine 2 siste bortekamper – mot Everton og Hull. Forrige gang Liverpool slapp inn 3 mål i 3 bortekamper på rad, var i desember 1993. Motstanderen den gangen? Tottenham.

* Det er scoret 44 mål i løpet av Liverpools 10 siste ligakamper. De røde har stått for 29 av målene. 17 av dem har kommet i løpet av de 5 siste.

* Merseyside-laget har holdt nullen i kun 1 av de siste 12 ligakampene. De har sluppet inn mål i hver bortekamp siden 1–0 borte mot Aston Villa i august.

* De har ikke vunnet en bortekamp siden laget vant 3–1 mot Sunderland i september.

* Kun én gang i Premier League-historien har Liverpool hatt en bedre målforskjell etter 15 kamper enn det de har nå. I 2007/2008-sesongen har det +18, mens de nå går inn til kampen mot Tottenham med +16, like mye som de hadde i 1994.

* Liverpool har scoret flere mål hittil denne sesongen (15 ligakamper) enn i noen annen sesong siden 1987/1988. De står med 34 mål denne sesongen, sammenliknet med 37 i dagene med John Barnes, Peter Beardsley og John Aldridge.

* De har scoret 15 flere mål enn på samme periode i fjor.

* Tottenham kom på 5.-plass i Premier League forrige sesongen – ett poeng bak naboklubben Arsenal.

* Det var den fjerde sesongen på rad de havnet blant topp fem.

* Spurs scoret 29 mål på hjemmebane forrige sesong – kun ett lag blant lagene på øvre halvdel nettet færre mål. De score faktisk 8 flere bortemål enn hjemmemål.

* Så langt denne sesongen har de scoret 7 mål på 7 kamper, der 2 av dem kom på straffespark.

* Tottenham står med 15 mål etter 15 runder, og det er ingen lag blant topp elleve som har færre mål.

* Luis Suárez har alene scoret like mange ligamål denne sesongen – selv om han har spilt fem kamper mindre.

* Spurs har scoret 23 mål i Europaligaen denne sesongen.

* De har vunnet 3 av sine 7 ligakamper på White Hart Lane denne sesongen, mot Norwich, Swansea og Hull. De holdt også nullen mot de nevnte lagene. De har spilt uavgjort mot Chelsea og Manchester United, og de har tapt for West Ham og Newcastle.

* London-klubben har kommet tilbake fra å ligge under til å vinne 2–1 i sine to siste ligakamper – begge på bortebane – mot Fulham og Sunderland.

* De har ikke holdt nullen på de fem siste ligakampene.

* Siden de liljehvite tapte 0–6 for Manchester City i november har de tatt 7 av 9 poeng.

* Roberto Soldado er klubbens toppscorer med 4 ligamål. 3 av dem har kommet på straffespark.

* Spanjolen scoret sitt første hat-trick for Tottenham da de vant 4–1 over Anzji torsdag kveld.

* Lewis Holtby har scoret to ganger i løpet av sine tre siste opptredener.

* Jermain Defoe sitt forrige ligamål for Spurs kom i hjemmeseieren mot Manchester City i april.

* Michael Dawson debuterte mot Liverpool på Anfield for åtte år siden.

* André Villas-Boas har vunnet én og tapt tre av møtene med Liverpool.

* Spurs har foreløpig 27 poeng, noe som er nest høyest etter 15 kamper i klubbens Premier League-historie.

* Det er kun Tottenham og Newcastle som ikke har scoret mer enn to ligamål i én kamp denne sesongen.

* Tottenham er ubeseiret i sine fem siste kamper – uansett turnering. De har scoret 12 mål i løpet av samme periode.

* Lagets har kun holdt nullen i én av sine siste åtte kamper i både cup og liga, i 2–0-seieren borte mot Tromsø i november.

Målscorere i ligaen denne sesongen:
Liverpool: Suárez 15, Sturridge 9, Gerrard 3, Coutinho 1, Moses 1, Sakho 1, Skrtel 1, Sterling 1, selvmål 2

Tottenham: Soldado 4, Sigurdsson 3, Paulinho 2, Chiriches 1, Holtby 1, Sandro 1 Townsend 1, Walker 1, selvmål 1

Kampen mellom Tottenham og Liverpool sparkes i gang kl. 17.00.