Tar med et sterkt lag til Russland

Brendan Rodgers har ingen planer om å hvile særlig mange av sine stjernespillere når Liverpool gjester Zenit St Petersburg i morgen.

Det vil være en sterk Liverpool-tropp som setter seg på flyet til Russland i dag. De fleste av klubbens seniorspillere vil være med på reisen, og Brendan Rodgers bebuder at han vil stille med en sterk startellever i morgen kveld..

- Jeg ønsker å stille med vårt sterkeste mannskap. Vi er på oppløpssiden nå. Vi har bare 12 kamper igjen i ligaen, og forhåpentligvis kan vi avansere i Europa League. Vi vil stille med med et sterkt lag, uttaler Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Søndagens kamp mot Swansea er ikke spesielt gunstig, om jeg skal være ærlig. Vi skulle egentlig ikke møtt Swansea før neste helg, og jeg ville trodd at det var bedre å spille den kampen etter den datoen. Nå får vi denne kampen rett etter en landskampuke og to tøffe bortekamper mot Arsenal og Manchester City. Dette er noe vi må evaluere.

- Vi kommer helt klart ikke til å skifte ut hele laget i morgendagens kamp, slik vi gjorde i de tidlige rundene, for dette er en turnering vi ønsker å gjøre det bra i, og nå har vi to muligheter til å ta oss videre til neste runde. Vi vil vurdere tingenes tilstand, og se hvordan gruppen er, men storparten av troppen vil reise til Russland.

To mann som definitivt ikke kommer til å reise er januar-kjøpene Daniel Sturridge og Philippe Coutinho. Duoen er ikke spilleberettiget i Europa League, etter spill for henholdsvis Chelsea og Inter i europacupene tidligere denne sesongen.

- Daniel kan ikke spille fordi han spilte Champions League for Chelsea tidligere i sesongen, og nå er de med i Europa League. Det samme gjelder for unge Philippe Coutinho, så vi må unnvære de to. Men dette er en mulighet for andre til å komme med på laget og bevise at de duger.

Etter å ha blitt slått ut av begge de nasjonale cupene er Europa League nå eneste relle mulighet for Liverpool til å vinne et trofé i Brendan Rodgers sin første sesong som manager for Anfield-klubben.

- Vi har alltid fokusert på å gjøre det bra i denne turneringen, men nå er det så klart det siste trofeet vi kan sikte mot denne sesongen, så det er ikke tvil om at fokuset er sterkere nå. Tidligere i sesongen måtte vi prøve å gi flere spillere spilletid på grunn av størrelsen på troppen vår, og det bar frukter for oss, da noen av våre unge spillere fikk tilegnet seg god erfaring i denne turneringen, og vi klarte også å vinne gruppen vår.

- Ligacupen var en turnering der våre unge spillere også fikk sjansen til å spille. Selv om vi ønsket å vinne den også, så var ikke det vår prioritet på det stadium.

- Men etter som sesongen skrider frem blir alle turneringer svært viktige. Det være seg ligaen, de nasjonale cupene og europacupene. Historien til denne store klubben er bygd på stor suksess, og det er noe vi ønsker å opprettholde.

Mens Liverpool spiller tre kamper denne uken, er Zenit midt inne i sin vinterpause.

- Zenit har spilt noen treningskamper siden de tok pause. Vi har fulgt med på deres treningsleir, så vinterpausen har ikke hindret oss i å gjøre leksen vår og analysere motstanderen. Vår analysesjef, Chris Davies, var tilstede på et par av treningskampene deres.

- Zenit er kanskje ikke i sin beste form, ettersom de ikke har sin neste offisielle kamp før i mars, men de har helt klart noen toppspillere i klubben som vil gi oss en skikkelig test.

Det er ventet minusgrader i St Petersburg i morgen kveld, og gressmatta på Petrovsky Stadium vil trolig bære preg av de vinterlige forholdene.

- Vi vil trenge karakterstyrke i denne kampen. Men våre spillere er også vant til vinterlige forhold. Det er ikke lenge siden vi hadde en kuldeperiode.

- Alle bortekamper er en test av karakterstyrken til gruppen og laget. Jeg er sikker på at spillerne vi har, våre seniorspillere, har plenty med karakterstyrke. Dette er den første kampen, og vi ønsker å levere en god prestasjon og ta med oss et godt resultat til returkampen på Anfield.

- Jeg er ivrig etter å oppleve store kvelder i Europa. Det er hva denne flotte klubben handler om. Men jeg er også realistisk, og vet at dette ikke vil skje umiddelbart. Dette er en vidunderlig klubb. Det er bare å studere tradisjonene til klubben og spillerne som har skapt og skrevet historien her. Jeg har studert alle managerne som har vært her inngående. Dette er en klubb med sterke tradisjoner, og forhåpentligvis kan jeg bidra til å føre disse stolte tradisjonene videre i min tid her.