Tidligere Liverpool-junior solgt til Leeds

Manchester United har solgt den tidligere Liverpool-junioren Scott Wootton til Leeds United for en overgangssum som rapporteres å være £1M.

Scott James Wootton er opprinnelig fra Birkenhead, og startet karrieren i Tranmere Rovers. Da han var 13 år gammel i 2004 skrev han under for Liverpool. Han spilte for Liverpools U-18-lag fra han var 14 år, men gikk til Manchester United etter å ha avslått et tilbud om kontrakt som juniorspiller for Liverpool. Wootton signerte for Manchester United i 2007, hvor han spilte for rekrutteringslaget og reservelaget fram til 2010/11-sesongen.

Wootton debuterte for Manchester Uniteds førstelag den 26.september 2012, i en ligacupkamp mot Newcastle på Old Trafford. Han slapp også innpå i Uniteds Champions League-kamp mot CFR Cluj i fjor høst. Under sin tid på Old Trafford hadde Wootton også låneopphold hos Tranmere Rovers, Peterborough United og Nottingham Forest.

Leeds United bekrefter på sine offisielle nettsider at de i dag har kjøpt den tidligere Liverpool-junioren fra Manchester United, etter å ha utkonkurrert flere andre klubber om forsvarsspillerens underskrift. 21 år gamle Wootton er en allsidig spiller, som kan brukes både som midtstopper og på begge sidebackene. Han skal ha skrevet under en treårskontrakt med Leeds.