To på topp

Brendan Rodgers forklarer nærmere hvorfor han har begynte å spille med 3-5-2, og hvilke fordeler det gir Liverpool med dagens mannskap.

Liverpools manager uttalte på torsdag at årsaken til at han har valgt å forandre formasjon har med de spillerne han har til rådighet å gjøre. Til Liverpool Echo utdyper han dette ytterligere, og gjør det klart at den største årsaken er at han føler han får mest ut av spissparet Sturridge og Suarez på den måten.

- Hva jeg har funnet ut er at dersom jeg bruker en i midten og en ut på siden, da tar det litt vekk fra dem. De arbeider bedre som et par på topp, forklarer Rodgers.

- Hva jeg har sagt til Suarez og Sturridge er at når vi forsvarer oss på vår banehalvdel, da vi ikke kan presse og blir lagt under press, da kan de få bli der oppe.

- Det gir oss ni menn bak ballen, mens motstanderen vil ha minst to forsvarere tilbake for å dekke opp. Selv om de kjører fram de to backene, vil maksimum antall spillere de kan ha på vår halvdel være åtte.

- Det at vi forsvarer ni mot åtte kan jeg ta dersom det gjør at vi har to mot to på deres halvdel, men den farten og kraften som er hos våre spisser. Det er hva som skjedde ved det andre målet mot Sunderland.

- Da Stevie vant ballen på midten sendte han en langpasning ut til Sturridge, som vendte opp ute kanten. Han ble en mot en, kom seg forbi forsvareren med sin fart og la over til Suarez, som scoret etter å ha spurtet fram for å komme i posisjon.

- Vi har arbeidet litt med dette tidligere på trening. Vi byttet om til tre bak mot Everton forrige sesong, da det fungerte bra for oss etter pause. Vi gjorde det også borte mot Fulham, da det ikke gikk like bra, men for meg som trener gjorde det at jeg fikk sett nærmere på den formasjonen da laget ble satt under press.

- Det ga oss noe å tenke på i forhold til områder hvor vi måtte bli bedre. Jeg tror det er deler av dette som har vært veldig bra for oss. Vi er en virkelig trussel og vi får mange spillere med oss framover.

- Hvis du har to spillere av topp klasse som de to på topp, da bygger du strukturen rundt det. Jeg er ikke en tradisjonell 4-4-2 mann og med de spillerne vi har kan vi få dette systemet til å virke.

- Vi kan variere det. Vi kan spille med en nr. 10 og en flat bakre firer. Vi kan også spille med en diamant på midtbanen, men da vil jeg behøve å ha alle spillerne tilgjengelige.

- For meg dreier det seg om å få numerært overtak sentralt for å prøve å dominere spillet.