Toure observerer Ramadan

Som troende muslim er nå Kole Toure opptatt av Ramadan, hvor han under den hardeste treningsperioden ikke får spise og drikke så lenge solen er oppe.

Kolo Toure sier til liverpoolfc.com at det er tøft å komme igjennom Ramadan, men at det er noe han har greid å håndtere over flere år og at det gjør ham sterkere både fysisk og mentalt.

«Ramadan er en del av den muslimske religionen. Du må gå i 30 dager uten å spise og drikke fra klokken tre om morgenen til nesten klokken ti på kvelden.

«Jeg har observert Ramadan under alle de årene hvor jeg har vært involvert med fotball. Det har vært tøft, men samtidig føler jeg meg mye sterkere da min mentale tilstand tar over. Det er hardt, men hvis du tror på Gud da er alt mulig.

«Det er veldig viktig at du spiser riktig og er klar over at kroppen ikke får alt den skal ha. Legen og alle i klubben hjelper meg med det og gir meg ting som gjør at jeg føler meg bedre.

«Du behøver definitivt disiplin. For meg er de fem første dagene vanskelige, etter det tilvenner kroppen seg og du føler deg veldig bra. Du får også renset kroppen og du føler deg enda sterkere etter Ramadan. Jeg så nylig et program på BBC om Demba Ba, hvor han scoret mange mål rett etter Ramadan.

«Jeg vil gi 110 prosent på trening og tenker aldri på at «i dag ønsker jeg ikke å trene hardt. Jeg ser på Ramadan som en tid da jeg må arbeide enda hardere, siden jeg ønsker å hjelpe mine lagkamerater.

«Klubb har vært utrolig. Alle rundt meg, som fysioterapeuter, leger og trenere, de har prøvd å hjelpe meg. De har et rom her på Melwood for de som ønsker å be, det er ikke bare for muslimer men også kristne. Det er utrolig. Det er ikke lett siden vi har ulike måter å leve på og det er spesielle ting du må gjøre. Det er fantastisk at klubben støtter de som setter sin tillit til Gud.