Tre før kamp: Arsenal

I morgen vil Liverpool stå ovenfor sin tøffeste kamp så langt denne sesongen. På motsatt banehalvdel står ligaleder Arsenal. De tre vi har snakket med er likevel optimistiske.

I Premier League-sammenheng er det veldig jevnt mellom de to lagene som møtes på The Emirates i morgen kveld. Liverpool har vunnet 14, Arsenal har vunnet 13, og 14 ganger har det endt med poengdeling. Arsenal topper tabellen, mens Liverpool er på tredjeplass, og dette er lagene som har scoret flest mål i kalenderåret 2013 - Arsenal med 53, Liverpool med 57. Supporterpanelet denne uka tror poengene blir med i bagasjen hjem til Merseyside.

 

Mattias Persson, 20, Ski

Arsenal topper tabellen etter ni serierunder, og har ikke tapt siden serieåpningen mot Aston Villa. Hva forventer du av Arsene Wengers menn?

 

- Jeg forventer ett Arsenal som spiller med høy selvtillit, og ønsker å vise seg frem mot ett storlag på eget gress. Jeg tipper oppskriften for The Gunners er å gå ut knallhardt å vise at de er en seriøs kandidat til ligagullet i år. Ellers er det mye likt som måten vi selv spiller på, høyt press i perioder, mye ball og teknisk bra spillere.

 

The Gunners tapte for Chelsea i ligacupen på tirsdag. Tror du det vil påvirke laget?

 

- Jeg tror det vil gjøre laget enda mer revansjesugne, og jeg forventer at vi ser en mer normal lagoppstilling på lørdag, men jeg tror de er såpass fulle av selvtillit og flyr høyt om dagen, at ett slikt resultat kun vil virke med revansje inn mot lørdagen, dessverre, dog frykter jeg på ingen måte Arsenal.

 

Hvilke av hjemmelagets spillere må de røde se opp for?

 

- Selvfølgelig umulig å ikke nevne Ozil, og Lucas får en utrolig viktig oppgave i å nøytralisere tyskeren. Ellers er midtbanen med Ramsey i god form for tiden, og det er viktig at vi henger med, kriger og vinner midtbaneduellen.

 

Liverpool vant overbevisende på Anfield på lørdag. Hvordan tror du kampbildet blir på Emirates?

 

- Jeg regner med vi vil se ett litt mer forsiktig Liverpool enn sist helg hjemme mot WBA, men i perioder kommer vi til å presse høyt og ha mye ball selv på Emirates. Ellers regner jeg med mye vil handle om Sturridge og Suarez, og at vi er direkte i spillet opp mot dem, at vi ligger kompakt og kjører overganger.

 

Om du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Jeg hadde utvilsomt tatt en sjans å hivd Coutinho inn i det vante 4-3-3 systemet, jeg mener 3-5-2 i alt for stor grad handler om Sturridge og Suarez, og at vi blir alt for direkte i spillestilen. Forstår at mange vil være uenige når vi ligger på 3. plass på tabellen, men spillemessing mener jeg vi har mye å gå på sett fra starten av sessongen, selvfølgelig mye pga skaden til vår Brasilianske magiker,  og jeg tipper også BR kjører 3-5-2, uforandret fra forrige kamp, og venter med å bytte formasjon til Coutinho er tilbake 100%.
 

Og dersom du må tippe resultat?

 

- 1-2. En pinne hver av Sturridge/Suarez

 

Andreas Rivedal, 20, Askvoll

Arsenal toppar tabellen etter ni serierundar, og har ikkje tapt sidan serieopninga mot Aston Villa. Kva forventar du av Arsene Wengers menn?

 

- Eg trur dei kjem til å prøve og styre spelet i starten av kampen, og få eit tidleg mål. Det er alltid vanskelig og komme tilbake etter det, spesielt på ei vanskelig bortebane. Dei vil nok prøve og stå høgt sånn at Liverpool ikkje får satt i gang ifra bakre rekker. 

 

The Gunners tapte for Chelsea i ligacupen på tysdag. Trur du det vil påverka laget?

 

- Eg håpar det kanskje er nåken slitne bein, spesielt på midten med Ramsay, Cazorla og Wilshere. Ein spelar som Ramsey har spelt over evne i det siste, og trur ikkje han kjem til å fortsette som han har gjort no. Vi får håpe at Liverpool har økt sjølvtillit etter kampen mot West Brom, og det motsatte med Arsenal etter Chelsea. Men samtidig må ein gi honnør til dei korleis dei har komt tilbake etter den dårlege starten mot Aston Villa.

 

Kven av heimelaget sine spelarar må dei raude sjå opp for?

 

- Özil, enkelt og greit. Kan sei Giroud og,men visst ein klarer og stoppe Özil er mykje gjort. Ramsey må seiast og ha vert imponerande, men er ikkje ein spelar eg frykta nevnverdig. Özil  er den og sjå opp for, men reknar med Lucas skal klare seg greit.

 

Liverpool vann overbevisande på Anfield på laurdag. Korleis trur du kampbilete blir på Emirates?

 

- Begge lag kjem til å prøve og styre spelet, ingen av dei laga er komfortable med å ligge bakpå og forsvare seg. Det laget som kjem best i gang trur eg vil vinne kampen. Visst ein havner under frå starten av er det vanskeleg og komme tilbake. Liverpool har vert svake til det dei seinaste åra. Men ser ingen grunn til at Liverpool ikkje skal klare å komme ut frå denna kampen med eit godt resultat.

 

Om du er Brendan Rodgers, kven startar?

 

- Mignolet, Skrtel - Sakho - Agger, Johnson - Gerrard - Lucas - Henderson - Cissokho, Suarez - Sturridge (3-5-2)

Einaste forandringa eg har gjort fra forrige kamp er og sette innpå Agger til fordel for Toure. Han er ein som kan klare å halde på ballen visst ein sliter med og få spelet til og fungere. Meinar og at uansett om Coutinho er tilbake eller ikkje, så burde han sitte på benken akkurat denna kampen. Kan trenge løpskraft sentralt i bana, og då er Henderson perfekt for kampen. Kanskje han kan gjenta seg fra forrige kamp?

 

Og om du må tippe resultat?

 

- Eg trur det blir 1-2, Suarez og Gerrard er dei som puttar.

 

Henning Svendsen, 29, Tromsø

Arsenal topper tabellen etter ni serierunder, og har ikke tapt siden serieåpningen mot Aston Villa. Hva forventer du av Arsene Wengers menn?

 

- Disse kampene lever sitt eget liv, og jeg tror verken Liverpool eller Arsenals gode start vil være utslagsgivende. Jeg tror at dagsform er det viktigste her, og Liverpool vil være interessert i å revansjere det begredelige hjemmetapet mot Arsenal forrige sesong. Arsenal har nytt godt av Özils ankomst, men jeg har tro på at Liverpools bakre rekker vil kunne nøytralisere Arsenals klikk-klakk fotball på en god dag. Det hersker ingen tvil om at Liverpool, og spesielt forsvaret, må være skjerpet kampen igjennom.

 

The Gunners tapte for Chelsea i ligacupen på tirsdag. Tror du det vil påvirke laget?

 

- Å tape 2-0 hjemme for Chelsea var vel ikke akkurat Arsenals stolteste øyeblikk denne sesongen, men selv om selvtilliten deres kanskje fikk seg en liten knekk så vil de være ute etter å revansere seg. To tap på under en uke vil nok gjøre Arsenalsupporterne litt utolmodige. Det jeg håper på er at revansjelysten til Wilshere &Co vil gå ut over forsvarsspillet, noe som vil gjøre det fritt fram for Liverpools fryktede spissduo.

 

Hvilke av hjemmelagets spillere må de røde se opp for?

 

- Jeg tror Liverpool må se opp for trekløveret Özil, Cazorla og Giroud. I tillegg til Wilshere er det de tre som har evnen til å gjøre noe "ekstra".

 

Liverpool vant overbevisende på Anfield på lørdag. Hvordan tror du kampbildet blir på Emirates?

 

- Liverpool må nok forvente seg et noe annerledes kampbilde på Emirates enn det var på Anfield for en uke siden. Her har vi et hjemmelag som nærmest vil gjøre alt for å vinne, og Arsenal er vel ikke kjent som et lag som har hovedtyngden defensivt. Det naturlige for meg er at det er midtbanen som vil avgjøre, og med tanke på at Arsenal stiller uten både Arteta og Flamini, føler jeg at de røde kan høste frukter av det. 

 

Om du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Jeg tror Rodgers vil gå bort fra det mye brukte 3-5-2 formasjonen til denne kampen, det ville iallefall jeg gjort. Jeg ville sendt disse 11 utpå gressmatta på lørdag; Mignolet - Johnson, Agger, Toure, Cissokho - Henderson, Leiva - Suarez, Gerrard, Moses - Sturridge. Jeg føler det er for tidlig å spille Coutinho fra start, selv om han er friskmeldt, men han kommer nok innpå kjapt om Rodgers ser at kreativiteten der framme er fraværende. Jeg klarer ikke helt å stole på Skrtel i slike kamper, og jeg mener derfor Agger skal inn på hans bekostning. Toure fortjener å starte foran sin gamle sjef og Cissokho er naturlig valg på venstreback med Enrique fortsatt ute. De fremste 6 sier seg selv, med unntak av nevnte Coutinho som vil byttes inn mot Moses utover i 2. omgang. 

 

Og dersom du må tippe resultat?

 

- Jeg tror det blir jevnt, men frykter det værste. Jeg går offensivt ut og tipper 0-2 med scoringer av superduoen Suarez og Sturridge. Ville jo vært fantastisk om Toure fikk seg et mål også.

 

Følg Henning på twitter - @svendsenh

 

Vil du være med i supporterpanelet på liverpool.no? Send en epost til [email protected] med "Tre før kamp" i emnefeltet. Legg ved navn, alder, bosted, mobilnummer, en epostadresse som fungerer og et bilde av deg selv, og kanskje blir det deg vi kontakter neste gang.