Tre før kamp: Southampton

I morgen kommer Mauricio Pochettino og hans Southampton til Anfield. Forrige sesong vant Liverpool oppgjøret 1-0. Vårt supporterpanel denne uken tror poengene blir igjen på Anfield.

Liverpool ga fra seg sine første poeng for sesongen da det ble 2-2 på Liberty Stadium i Swansea. Lørdag er det Southampton på Anfield som står for tur, i en kamp de røde vant 1-0 forrige sesong. De tre supporterne vi har pratet med denne gang tror poengene igjen blir igjen på Anfield.

 

Andreas Fredriksen, 28, Røyken

Med tre seire og en uavgjort på de fire første kampene, hva tenker du om sesongstarten?

 

- Sesongstarten har vært over all forventning. Spesielt med tanke på at kampstrategien har vært å gi alt i førsteomgang, for så å kollapse totalt offensivt i andreomgangene og henge i  repene. Rett og slett en fiffig måte å vinne fotballkamper på. Hittil har det gått greit, men jeg er usikker på om det over lengre tid er en gunstig strategi. I så fall burde de fleste steder som viser Liverpool bli omgjort til apotek med tilgang til hjertestarter. Ser man på de lagene vi har møtt så er alle, foruten Swansea, lag vi alle forventer at skal ende opp på nedre halvdel av tabellen. Når det er sagt er det vanskelig å være kritisk til noe som helst når ingen andre lag har klart å hente hjem flere poeng enn det LFC har. Det eneste er vel at vi ikke har slått noen lag over oss på tabellen ennå...

 

Hva tenker du før lørdagens kamp?

 

- Sånn som det har sett ut hittil i år så er det vel god sannsynlighet for at det ender 1-0 denne gangen også. Southampton har ikke sluppet inn mer enn to mål denne sesongen, men har heller ikke bøttet inn mål i andre enden. Når jeg nå har jinxet det blir jeg ikke voldsomt overrasket hvis Osvaldo finner veien til nettmaskene lørdag. Jeg tipper vi får et kampbilde hvor vi har ballen mye, men at savnet etter en boksåpner vil melde seg tidlig. Sturridge putter tidlig etter innlegg fra Moses. Etter det blir det alle mann i forsvar.

 

Hvem kan erstatte Coutinho som er ute til oktober - og hva tenker du om at brasilianeren er ute i seks uker?

 

- Først har jeg lyst til å skrive noen setninger om mitt forhold til Ashley Williams, men med fare for å bli straffeforfulgt nøyer jeg meg med å si at jeg fornøyd med at Brendan så vekk fra Swansea og Chelsea B da han dro på midtstopperjakt.

Jeg tror Aspas kommer inn for ham fra start lørdag. Han blir igjen byttet ut etter 65 minutter til fordel for Sterling når fokuset blir å ri inn 1-0-seieren. Luis Alberto er kanskje den spilleren som ligner mest på Coutinho i spillestilen, men skal jeg tolke Brendans disposisjoner hittil i år tror jeg han lander på hissigproppen fra Moaña. En ting som kan tale til fordel for gutten med det merksnodige løpesettet (Alberto) er at han var god i den rollen for U21-laget mot Sunderland tirsdag, i hvert fall andreomgangen. Med tanke på at dette er en sesong med færre kamper enn normalt, så håper Brendan tar sjansen på å bruke ham fra start også. Gutten trenger å spille kamper på det høyeste nivået, ikke bare ti minutter her og femten minutter der. Hvis Joe Allen er frisk og rask kan han være en mulighet. En fjerde mulighet er å sette Gerrard inn i den posisjonen, men det har jeg liten tro på at skjer.

- Coutinho har vært en åpenbaring siden overgangen i januar, og at han er ute i seks uker er selvfølgelig nedtur. Men skal vi ha ambisjoner om noe annet enn fornyet kontrakt, skal ikke laget kollapse på grunn av at en spiller er skadet. Suarez er snart klar for spill igjen, og vil herje som forrige sesong. Det gir også Aspas og Alberto en mulighet til å vise seg frem. Brendan har i tillegg hatt nok tid til å snekre ut en kampplan uten krølltoppen fra Brasil.

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilket lag tar du ut?

 

- Med forbehold om at Agger ikke kan spille. Er han klar spøker det for Sakho. 

Mignolet, Toure, Skrtel, Sakho, Enrique, Gerrard, Lucas, Henderson, Alberto, Moses, Sturridge.

 

Og dersom du skal tippe resultat?

 

- 1-0 selvfølgelig. Daniel Sturridge scorer etter fem minutter.  Osvaldo brenner straffespark i det 85. minutt.

Følg Andreas på twitter - @Freddandinho

 

Rune Kristoffersen, 28, Bergen

Med tre seire og en uavgjort på de fire første kampene, hva tenker du om sesongstarten?

 

- Strengt tatt Ikke mer enn det må være for LFC, men er selvsagt veldig fornøyd med top of the league. Det beste er hvordan man i de 3 første klarte å ri en ledelse helt inn. Min største skepsis til B-Rod har vært at han kunne virke som en fundamentalistisk romantiker, men har overbevist med å ha (for å sitere Monsamjelden) dønn fokus på 3 poeng, en god start er avgjørende for å knipe mest mulig poeng før de nye managerene i toppen kommer ordentlig i gang.

 

Hva tenker du før lørdagens kamp?

 

- Først og fremst håper jeg det finnes en dugenes sportspubeier i Miami som har vett til å vise kampen (tar gjerne imot lesertips).

Tror dette blir en solid hjemmeseier, B-Rod har vært god på å spille svakere lag i senk på Anfield, forventer intet mindre på lørdag.

 

Hvem kan erstatte Coutinho som er ute til oktober - og hva tenker du om at brasilianeren er ute i seks uker?

 

- En tragedie å ikke få se magikeren de neste 6 ukene, men det er faktisk første gang på det jeg kan huske at det ikke komplett krise å miste en nøkkelspiller. Troppen er bredere enn på lenge.

Håper Luis Alberto får prøve seg, tror hjemme mot et lag som Soton er en perfekt anledning. Han har spennende kvaliteter, selv om det dessverre ser ut som om han er tregere enn Rio Ferdinand.

Etter det står 10er-rollen vidåpen for den ordentlige Luis. Det blir saker.

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilket lag tar du ut?

 

- Mignolet - Kolo, Skrtl, Agger (Sakho), José Enrique - Lucas, Gerrard - Hendo, Luis A, Moses - Sturridge.

 

Og dersom du skal tippe resultat?

 

- 5-0, Sturridge (2), Moses, Luis A og kampen avsluttes med en 25-meters screamer fra Lucas21<3

Følg Rune på twitter - @RuneKri

 

Stig Berge Nilsen, 36, Askøy

Med tre seire og en uavgjort på de fire første kampene, hva tenker du om sesongstarten?

 

- Poengteknisk er det ok, selv om 12 som kjent er et høyere tall enn 10. Vi har ennå ikke møtt de beste lagene i ligaen, så fortsettelsen blir nok tøffere enn starten. Klubben bør forberede seg på å plukke færre poeng utover høsten, og på den måten holder man kanskje fokus på å fortsette den gode starten. Det ser ut som det har gått en f… i spillerne på den måten at de ikke aksepterer å tape, og dette er for meg helt strålende.

 

Hva tenker du før lørdagens kamp?

 

- Sesongstarten gjør dette både enkelt og vanskelig å besvare. Jeg er sikker på seier, men er usikker på når det løsner for laget slik at de gjør to og tre mål etter å ha tatt ledelsen i kamper.

På lørdag bør Liverpool fokusere på pasningssikkerhet og la Southampton jage ball til de har laktatverdier godt over i rød sone. Deretter er det bare å sette inn kvikke ungdommer som Sterling og Ibe, slik at man overkjører Southampton det siste kvarteret.

 

Hvem kan erstatte Coutinho som er ute til oktober - og hva tenker du om at brasilianeren er ute i seks uker?

 

- Brendan Rodgers er i ferd med å skape et lag som ikke er avhengig av enkeltspillere, og dette blir nok forsterket av at Coutinho er ute en periode. Det er ingen enkeltspillere som skal overta Coutinhos rolle, det blir lagets ansvar å sørge for at resultatene fortsetter å komme. Frisyreteknisk er Sakho og Moses klare kandidater til å ta over et viktig ansvar, selv om jeg mener at Lucas burde slippe løs villdyret i seg på dette området.

På kort sikt tipper jeg at Henderson går inn i en offensiv rolle sentralt i banen, og at Aspas overtar høyresiden. Helst ønsker jeg at Rodgers beholder Henderson på høyre og gir Alberto sjansen sentralt, men realisten i meg sier at Alberto må ta til takke med en plass på benken.

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilket lag tar du ut?

 

- Jeg har en tryllestokk, hvis det er lov å si, og den forteller oss følgende:

Mignolet – Toure, Skrtel, Agger, Enrique – Lucas, Gerrard – Aspas, Henderson, Moses – Sturridge.

Det jeg er mest usikker på er midtstopperne. Sakho kommer til å spille seg inn på laget, men han var rufsete mot Swansea og derfor tror jeg at han vil bli matchet forsiktig. Om Agger ikke blir kvitt den litt klønete skaden sin så tror jeg Sakho spiller mot Southampton.

 

Og dersom du skal tippe resultat?

 

- Når jeg først har gitt Henderson en sentral rolle så har han å putte. Jeg setter hus og hjem på 2-0 med Henderson og Moses som målscorere.

Følg Stig på twitter - @discoteket