Trives med økt konkurranse

Daniel Sturridge sin inntreden på Liverpool-laget plager ikke angrepskollega Fabio Borini. Italieneren trives med økt konkurranse om plassene på laget.

Sturridge og Borini var også i Chelsea sammen, og kjenner hverandre fra før.

- Konkurranse om plassene på laget er bare bra, for det gjør at alle kjemper litt ekstra. Daniel og jeg spilte sammen for reservelaget til Chelsea også, og vekslet mellom å spille på førstelaget og reservelaget ettersom vi spiller i samme posisjon, uttaler Borini til Press Association.

- Så fikk jeg trøbbel med kontrakten min, og var tilbake på reservelaget. Det var litt rivalisering oss i mellom, slik det er i alle lag når man kjemper om samme posisjon, men vi er gode venner også, forklarer han.

- Du kjemper for plassen din hele tiden. Det gjelder ellers i livet også.

- Nå har vi begge fått en stor sjanse. En sjanse vi alltid har ventet på. Nemlig å være en del av et stort prosjekt i en stor klubb. Vi kjenner begge Brendan og måten han tenker og jobber på, noe som er til hjelp for oss. Men vi må også gjøre jobben vår selv.

Borini har en personlig mental trener som hjelper ham i treningsarbeidet, i Roberto Civatarese.

- Det mener jeg er noe som kan være til stor hjelp i moderne fotball. Jeg setter virkelig pris på å snakke med psykologer, og vil benytte meg av dem i fremtiden også. Jeg begynte med mental trening for å forandre på enkelte ting jeg gjorde. Jeg var i Chelsea på den tiden, og jeg jobbet med ham i nesten ett år for å få de riktige holdningene. Etter at jeg fikk skikk på den mentale biten fikk jeg også debuten min i Premier League.

- Jeg har fått skikkelig godt betalt i form av gode prestasjoner på banen som en følge av dette, og jeg vil rette en spesiell takk til Roberto, for han hjalp meg i en vanskelig periode. Det har virkelig hjulpet, for jeg kunne se resultatene. Nå klarer jeg å håndtere press bedre foran store kamper og er også bedre rustet til å håndtere problemer som det å gå skadet.

- Jeg kuttet ut Civatarese i ett år, fordi jeg ville se om jeg klarte meg på egen hånd, men etter den siste skaden min bestemte jeg meg for å begynne å jobbe sammen med ham igjen.

Borini kan komme til å starte sin første Liverpool-kamp siden 4.oktober når de røde møter Oldham i FA-cupen på søndag.

- Jeg gikk gjennom en vanskelig periode fordi jeg var skadet i en periode jeg virkelig ønsket å være skadefri. Det var en komplisert skade i foten, som måtte håndteres veldig forsiktig. Det var ikke enkelt å komme raskt tilbake.

- Jeg valgte å dra til Italia og gjøre deler av rehabiliteringen min der, for mentalt var det enklere, ettersom jeg fikk være hjemme og kunne se mer til familien min.

- Det var også enklere å slippe å se lagkameratene trene hver dag. Når jeg kom tilbake til Liverpool var det vanskelig å se laget trene hver uke, og ikke være involvert selv. Nå er jeg tilbake og føler meg i fin form, takket være staben her i Liverpool.