Trøbbel for Uruguay og Suarez

Uruguay tapte for Chile i nattens VM-kamp og risikerer å ikke komme til sluttspillet i Brasil. Luis Suarez kan bli straffet for slag mot motspiller. Suspendert mot Venezuela.

I en kontroversiell og temperamentsfull kamp vant Chile 2-0 hjemme mot Uruguay, og passerte Luis Suarez & Co på tabellen. Det gjør at Uruguay i beste fall ligger på play-off plass, men vil også være utenfor det dersom Venezuela greide å beholde ledelsen mot Columbia (resultat ikke klart når dette skrives).

Uruguay startet svakt i Santiago og kom fort under etter svakt forsvarsspill. De lyseblå kom imidlertid høyere opp på banen etter hvert og kunne fort fått et straffespark da Suarez ble felt. Senere viste fjernsynsbilder at Luis i en tett duell inne i feltet med en forsvarer, i forbindelse med en corner, slo mot sin oppasser. Det vil bli rettet spørsmålstegn om Liverpools angriper kan komme til å bli straffet i etterkant for hendelsen.

I 2.omgang skulle Uruguay hatt straffe for en klar hands inne i feltet, men isteden var det Chile som økte til 2-0. Luis Suarez var på banen under hele kampen. Spissen pådro seg gult kort i det 59. minutt, og er dermed suspendert mot Venezuela i juni.

Sebastian Coates var ubenyttet reserve for Uruguay.